Yayınlanma Tarihi: 02 Haziran 2021
TÜM ÜYELERİMİZE BEREKETLİ, BOL KAZANÇLAR DİLERİM

1 Haziran itibariyle kapılarını açan tüm üyelerimize bereketli bol kazançlar diliyorum. Her zaman söylediğimiz gibi önce sağlık geliyor ama ekonomimizi de ayakta tutmamız lazım. Kademeli normalleşmede de halen kapılarını hiç açamayan üyelerimiz var. Pandeminin etkilerinin azalması ve kısıtlamaların tamamen kalkması hepimizin en büyük arzusu. Bizler, Oda olarak üyelerimizin sorunlarını ilgili her makama taşımaya, üst kuruluşumuz TOBB aracılığıyla Hükümete iletmeye devam ediyoruz. Meclis gündeminde olan yeni çıkacak Torba Yasanın üyelerimizi biraz rahatlatacağını umuyorum. Bugün Resmi Gazetede yayımlanan KDV ve kira stopaj indirimi 31 Temmuz tarihine kadar uzatıldı. Dün itibariyle Odamızın mali imkanlarıyla oluşan nefes kredisine başvurular başladı. Bir güzel haber de yine dün yapılan Kuşadası Belediyesi Meclis Toplantısından geldi. Pandemi sürecinde sıkıntı yaşayan üyelerimizle ilgili ilettiğimiz taleplerimizi Haziran ayı Belediye Meclis Toplantısında gündeme alarak, kapalı oldukları dönemde hiç faaliyet gösteremeyen işletmelerin 2021 yılının ilk 6 ayına ait katı atık tahakkukunun terkinine ve tüm iş yerlerinde işgaliye ücretlerinde %50 indirime karar veren Kuşadası Belediye Başkanı Sayın Ömer Günel ve Belediye Meclisi Üyelerine, üyelerimiz adına teşekkür ederim. Haziran ayında da sıkıntılı görünen 2021 sezonun Temmuz’dan itibaren tüm sektörler için tamamen açılması ve yaralarımızı bir nebze olsun sarması temennilerimle, hayırlı bir sezon dilerim.

Serdar AKDOĞAN
Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı