Yayınlanma Tarihi: 29 Ocak 2018
GEKA 2018 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI TOPLANTISI KUTO'DA YAPILDI

GEKA (T.C. Güney Ege Kalkınma Ajansı) tarafından ilan edilen “Kültür Turizminin Geliştirilmesi ile Kooperatif ve Birliklerin Güçlendirilmesi “ Mali Destek Programları hakkında, Kuşadası Ticaret Odası’nda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy’un; en çok gezginin geldiği Kuşadası’nın bu desteklerden en büyük payı almayı hedeflemesi gerektiğinin altını çizdiği açılış konuşması ile başlayan toplantıda, GEKA Uzmanı Özlem İnce tarafından sunum yapıldı.

TOPLAM 30.000.000 TL DESTEK

Toplantıda Uzman Özlem İnce; kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik, Güney Ege Bölgesinde kültür Turizminin geliştirilmesi ve bölgeyi ziyaret eden turist sayısının artırılması amacına yönelik “Kültür Turizminin Geliştirilmesi” mali destek programı kapsamında 20.000.000 TL, üretim odaklı kooperatif ve birliklerin bölge ekonomisine olan katkılarını arttırmak amaçlı “Kooperatiflerin ve Birliklerin Güçlendirilmesi” mali destek programı kapsamında 10.000.000 TL olmak üzere toplam 30.000.000 TL’lik kaynağın uygun bulunan başvuru sahiplerine GEKA tarafından kullandırılacağını söyledi ve proje tekliflerinin en geç 26 Mart 2018 tarihine kadar internet ortamından yapılması gerektiği belirtti.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, GEKA uzmanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve ilgililerin katıldığı GEKA 2018 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programı bilgilendirme toplantısı görüş ve öneriler ile son buldu.