Yayınlanma Tarihi: 31 Mart 2018
KUTO ÜYELERİNE TOBB NEFES KREDİSİ BAŞLIYOR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından geçtiğimiz yıl başarı ile gerçekleştirilen “TOBB NEFES KREDİSİ” projesi bu yıl da tekrarlanarak, belirlenen bankalar ile protokol bugün itibarıyla imzalanmıştır. Mali güçleri doğrultusunda katkı sağlayan Odaların üyeleri, nefes kredisinden yararlanabileceklerdir.

İçinde bulunulan ekonomik süreçte, Kuşadası Ticaret Odası mali gücünü kullanarak geçtiğimiz yıl bankalara 600 Bin TL yatırmış, Oda üyelerinin kullanımına 10 Milyon TL kredi hacmi yaratmıştır. 2018 Yılı için de, TOBB tarafından anlaşma sağlanması üzerine, Oda üyelerinin düşük faizli nefes kredisi kullanımı için Kuşadası Ticaret Odası tarafından önümüzdeki hafta başında Kuşadası’nda ilgili banka şubeleriyle protokol imzalanacak olup, hafta ortasından itibaren Odadan alınacak “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir” ibareli faaliyet belgesi ile üyelerimiz başvuru yaparak, nefes kredisini kullanabileceklerdir.

TOBB tarafından protokol imzalanan 4 Banka arasından, Odalar tarafından belirlenecek iki bankaya eşit olarak 02.04.2018 tarihinden itibaren yatırılacak mevduatın sonrası kullanılabilecek Nefes kredisi, 6 ay geri ödemesiz, 12 ay eşit taksitli toplam 18 ay vadeli ve aylık brüt 0,99 faizli olarak kullanılacaktır.

Önümüzdeki hafta başında Kuşadası Ticaret Odası tarafından, ilgili bankalarla yapılacak protokol sonrası ayrıntılı açıklama yapılarak, Oda üyelerinin hafta ortasından itibaren Nefes Kredisi kullanması sağlanacaktır.