Yayınlanma Tarihi: 20 Mart 2018
SERDAR AKDOĞANDAN AÇIKLAMA; TALEPLERİMİZ DOĞRULTUSUNDA TOBBUN ÖNERİLERİYLE ÜYELERİMİZ YARARINA REFORMLAR HAYATA GEÇİYOR

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, kendilerinden giden istek ve talepler doğrultusunda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’un önerileriyle hayata geçen reformlar hakkında basın açıklaması yaptı.

Akdoğan; üyelerimiz ve ilçemizde yaşanan sıkıntıları ve çözüm önerilerini raporlar ve önemli maddeler halinde üst kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) iletiyoruz. Sayın Bakanlarımızın da katıldığı istişare toplantıları ve şuralarda tüm sıkıntılar ve çözüm önerileri gündeme geliyor. Böylelikle Oda olarak Kanun’un ön gördüğü görevlerimizin yanı sıra, üyelerimizin ve Kuşadası’nın Ankara’da sesi olmaya devam ediyoruz. Dedi. Akdoğan açıklamasının devamında, Kuşadası Ticaret Odası ve tüm Türkiye’deki Oda-Borsalardan Ankara’ya iletilen sorunlar doğrultusunda TOBB’un önerileriyle ilgili Bakanlıklar ve bürokratlar ile yüzlerce saat süren toplantı ve müzakereler sonucu, son dönemde hayata geçen ve iş dünyası için çok önemli olan reformlardan bazılarıyla ilgili bilgi verdi.

ŞİRKET KURULUŞ İŞLEMLERİ TEK NOKTADA, ODAMIZDA YAPILIYOR

“Şirket kuruluş işlemlerinde artık tek durak Ticaret Sicil Müdürlükleri olacak. Tüm kuruluş işlemlerindeki 7 aşamalı prosedürler, 1’e inerek tüm işlemler tek noktada, Odamızda Ticaret Sicil Müdürlüğünde gerçekleşecek diyen Akdoğan “imza ve defter onayı, rekabet kurumu payı işlemleri, harçlar ve ilan ücretleri ödemeleri Odamızda yapılmaya başlandı ” dedi.

Akdoğan açıklamasının devamında; İcra-iflas mevzuatında iflas ertelemenin kaldırılarak

, 6-7 sene alabilen sürecin 23 ay ile sınırlandırılacağını söyledi ve ayrıca İnşaat izinlerinde belediyelerin çeşitli birimlerinde yapılan 12 işlemin 5’e, inşaat ruhsatındaki imza sayısının ise 1’e düşürülerek, mevcutta yer alan 18 prosedürün 6’ya indirildiğini belirtti.

MUHTASAR VE SGK BEYANNAMELERİ BİRLEŞTİRİLİYOR

Bir başka önemli konu olan Vergi beyannamelerinin basitleştirilmesi hakkında da bilgi veren Akdoğan “uzun süredir üzerinde çalışılan muhtasar ve SGK beyannameleri birleştiriliyor. İşlem süreleri ve mali açıdan çok önemli olan bu uygulama da Temmuz 2018’den itibaren tüm Türkiye’de uygulanacak” dedi.

TOBB tarafından tüm tacirlerin yararına Maliye’den daha birçok talepleri olduğunu söyleyen Akdoğan, 2018 yılında da devam edecek düşük faizli nefes kredisi, KOSGEB destekleri, KGF sistemi ve KOBİ kredileriyle de yeni bir dönem başladığını belirtti.

TOBB’un önerileriyle başlatılan istihdam seferberliği ile milyonlarca kişiye iş sağlandığını ve kayıtlı istihdamda rekor artış olduğunu hatırlatan Akdoğan; çalışma hayatında, SGK ve iş mevzuatında iyileştirmeler yapıldığını söyledi ve Kuşadası Ticaret Odası’nda haftada bir gün hizmet veren İŞKUR’un Oda binasında Hizmet Merkezi açmasının da gündemde olduğunu dile getirdi. Akdoğan açıklamasının devamında, TOBB bünyesinde dijital dönüşüm sürecinin başladığı belirterek, yakın süreçte yenilenecek Kuşadası Ticaret Odası web sitesinden de tüm işlemlerin yapılacağını sözlerine ekledi ve Kuşadası Ticaret Odası üyelerinin tüm sorunlarına duyarlı kalındığını, Ankara’ya mutlaka iletilerek çözüm bulmaya çalışıldığını söyledi.