Yayınlanma Tarihi: 01 Haziran 2023
KUTO TOBB 79. GENEL KURULU’NA KATILDI

SERDAR AKDOĞAN YENİDEN TİCARET ODALARI KONSEYİNDE

30-31 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleşen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 79. Genel Kuruluna; Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Delegesi Serdar Akdoğan, Meclis Başkanı Bülent İlbahar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seydi Yıkılmaz, Meclis Divan Üyeleri Nurgil Gürcan, Buket Çallı, Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB Delegesi Namık Kemal Daylan, Meclis Üyesi ve TOBB Delegesi Mustafa Ulusoy, Yönetim Kurulu Üyeleri Hibeti Zeytin, Murat Boranalp, Müslüm Yıldırım, Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Miraç Şengel, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Edip Sayıalioğlu katıldı.

Genel Kurul kapsamında bir gün öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili Bakanların katılımıyla Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni ve ardından TOGG kura çekimi düzenlendi.

“İyi günde kötü günde daima beraberiz” mottosuyla, Ankara TOBB-Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde gerçekleşen Genel Kurulda yapılan seçimde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanlığına yeniden M. Rifat Hisarcıklıoğlu seçildi. Hisarcıklıoğlu, seçimde güven tazeleyerek 4 yıl süreyle TOBB Başkanı oldu.

Yeni TOBB Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Ali Kopuz (İstanbul Ticaret Borsası Başkanı), Selçuk Öztürk (Konya Ticaret Odası Başkanı), Salih Zeki Murzioğlu (Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), Tamer Kıran (İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı), Faik Yavuz (Ankara Ticaret Borsası Başkanı), Cengiz Günay (Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), Zeki Kıvanç (Adana Sanayi Odası Başkanı), Engin Yeşil (Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı), Hakan Ülken (Aydın Ticaret Odası Başkanı), Şaban Aziz Karahmehmetoğlu (Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), Mehmet Büyüksimitci (Kayseri Sanayi Odası Başkanı), Mustafa Cihat Lokmanoğlu (Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı), İbrahim Burkay (Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), Seyit Ardıç (Ankara Sanayi Odası Başkanı), Şekib Avdagiç (İstanbul Ticaret Odası Başkanı), Işınsu Kestelli (İzmir Ticaret Borsası Başkanı), Ali Çandır (Antalya Ticaret Borsası Başkanı), Ender Yorgancılar (Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı), Mehmet Tuncay Yıldırım (Gaziantep Ticaret Odası Başkanı), Saim Özakalın (Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı)

Genel Kurul’da ayrıca kurul ve komisyonlar için de seçimler gerçekleştirildi.

SERDAR AKDOĞAN KUTO ÜYELERİNİN ANKARA’DAKİ SESİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

Yapılan seçimlerde, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, yeniden TOBB Ticaret Odaları Konseyi asil listesinde yer alarak Ticaret Odaları Konseyine seçildi. Akdoğan, uzun yıllardır sürdürdüğü Konsey Üyeliğine ve Kuşadası Ticaret Odası üyelerinin Ankara’daki sesi olmaya devam edecek.