Yayınlanma Tarihi: 17 Eylül 2018
İZMİR TİCARET BORSASI’NDA SEZON AÇILIŞI BAKAN PAKDEMİRLİ’NİN KATILIMIYLA YAPILDI

İzmir Ticaret Borsası, 2018-2019 sezonu Çekirdeksiz Kuru Üzüm ve Kuru İncir sezon açılışı, ilk ürün töreni ve ilk ürün satışı etkinliği Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla gerçekleşti.

İTB’de 100 yıldır devam eden ilk ürün törenleri, bugün de kuru üzüm ve kuru incir için yapıldı. Törene; Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve İzmir milletvekilleri, ev sahibi İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, sivil toplum kuruluşları ve oda başkanları katıldı.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Meclis Başkanı Ahmet Miraç Şengel ve Meclis Başkan Yardımcısı Bülent İlbahar’ın da katıldığı açılışta konuşmaların ardından sezonun ilk ürününü getiren üreticilerin ürünleri, açık artırma usulü ile piyasa fiyatından daha yüksek sembolik bir fiyatla satışa sunuldu. Kuru üzüm ve kuru incirin kilosu 350 liradan İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri tarafından alındı.