TEDARİKÇİM DEPREM BÖLGESİNDEN PROGRAMI Hakkında

Sayfalar

TEDARİKÇİM DEPREM BÖLGESİNDEN PROGRAMI Hakkında

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden aldığımız yazıda;Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesindeki 12 Sanayi Odası’nın Başkanı’nın, deprem bölgesinde sanayinin ve istihdamın yeniden canlandırılarak ayağa kaldırılması için neler yapılabileceğini istişare etmek üzere İstanbul Sanayi Odası ev sahipliğinde bir araya geldiği, TOBB Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanlığında gerçekleşen ve yaklaşık 5 saat süren istişare toplantısı sonucunda, bölge ekonomisinin ve istihdamının yeniden canlandırılması için 5 projenin hayata geçirilmesi konusunda görüş birliğine varıldığı belirtilmektedir.

Bu kapsamda; Türkiye genelindeki büyük ölçekli işletmelerin hammadde ve ara madde ihtiyaçlarını deprem bölgesinden karşılamasını sağlayarak, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli yaşanan depremlerden etkilenen işletmelerin yeniden faaliyete geçme sürecini hızlandırmak ve destek olmak amacıyla TOBB tarafından "Tedarikçim Deprem Bölgesinden Programı"nın başlatıldığı bilgisi verilmiştir.

Programa katılarak satın alma ihtiyaçlarını deprem bölgesinden karşılamak isteyen büyük işletmeler için detaylı bilgi http://www.tobb.org.tr/tdb adresinde yer almaktadır.