Yayınlanma Tarihi: 22 Şubat 2018
EGE BÖLGESİ AĞIRLAMA KONAKLAMA TEKNOLOJİLERİ VE EV DIŞI TÜKETİM FUARI KUŞADASI'NDA 3. KEZ KAPILARINI AÇTI

Kuşadası’nda 3. Kez düzenlenen Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı, Kuşadası Efes Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı.

Halk oyunları gösterileriyle başlayan fuarın açılışı protokol tarafından toplu halde yapıldı. Ege’nin turistik kentlerinin belediye başkanlarının da katılımıyla güçbirliğine sahne olan fuara; Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, CHP Aydın eski Milletvekili Halit Dikmen, AK Parti Aydın eski Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, Kuşadası Jandarma Komutanı Murat Şahin, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, Kuşadası İlçe Müftüsü Vehbi Akşit, Liman Başkanı Yaşar Karabacak, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Öztaş, Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Yiğit, KODER Başkanı Tacettin Özden, STK ve sektör temsilcileri katıldı.

Açılışta konuşan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; Kongre Merkezinde daha fazla organizasyon yapılması ve daha aktif hale getirilmesi gerektiğini söyledi ve bunun biraz zaman alacağını belirterek, fuarın gerçekleşmesine katkıda bulunan tüm sponsorlara ve Platform fuarcılığa teşekkür etti. Akdoğan “Türkiye’nin en büyük Kongre Merkezlerinden biri olan KOMER’e sahip çıkmak, Kuşadası’na da sahip çıkmak” dedi ve bu nedenle

fuarlar ve etkinliklerin daha fazla olması için herkes tarafından desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın da yerel kalkınmada en önemli konunun artık turizm olduğuna ve konaklama ve ağırlama teknolojilerinin de turizmin büyük paydaşı olduğuna dikkat çektiği konuşmasının ardından, Kuşadası Kaymakam Muammer Aksoy’da açılış konuşmasında Kuşadası’nın en önemli özelliğinin başında, güzel iklimi geldiğini vurguladı. Aksoy; Kuşadası, havasından dolayı, özellikle Güzelçamlı bölgesiyle artık doktorların tavsiye ettikleri yerlerin başında geliyor. Dünyanın hiçbir yerinde bu tarih ve iklim bulunmaz, Türkiye krizden önce dünya turizmi sıralamasında 6. Sırada idi, dünya birincisi olmaya hedeflemeli, hepimiz bu hedefe odaklanmalıyız” dedi.

200 firmanın katıldığı Fuar kapsamında, Türkiye Aşçılar Federasyonu koordinesinde Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen yarışmada, fuarın ilk gününde genç aşçılar yarıştı.

24 Şubat 2018 Tarihine kadar açık kalacak fuarda, Ege’nin turistik kentlerinin belediye başkanlarının katıldığı “Sürdürülebilir Turizm için Turistik Kentler Konferansı” düzenlendi. Konferansta, arka ekranda Kuşadası Ticaret Odası tarafından Kuşadası’nın tanıtımına yönelik hazırlanan genel Kuşadası tanıtımı ve 31 farklı konudaki Kuşadası tanıtım videoları döndü.