Yayınlanma Tarihi: 27 Temmuz 2018
KUTO’DAN GÜRSEL TONBUL’A PLAKET

Kuşadası Ticaret Odası’nın Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısında, Değirmen Eko Yatırım A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Tonbul’a plaket verildi.

Yerlim markasıyla ürettikleri doğal ürünler, zeytinyağları ve dünya çapında aldıkları ödüllerle Kuşadası’nın doğal ve ekonomik hayatına yaptıkları katkılarından dolayı verilen plaket için Kuşadası Ticaret Odası’na teşekkür eden Gürsel Tonbul; zeytinyağımızı tadan çok değerli hocalarımızın bize verdiği destek ve cesaretle katıldığımız Amerika’daki dünyanın en büyük zeytinyağı ödülü kabul edilen ‘a robust’ kategorisinde (en baba, en gövdeli, en diri yağ), 150 ülke ve 1000’in üzerinde katılımcı arasından altın madalya almayı başardık. Bu sene de daha büyük hedeflere yelken açıyoruz. Ödül bizim için çok değerli, ama asıl önemlisi ödül aldığımız memecik zeytininin, yakın bölgelerde de olmasına rağmen özellikle Kuşadası Körfezinde en yüksek polifenol değerini vermesi. Ödülün bölgemizde memecik zeytininin ve zeytin ağaçlarının daha fazla önemsenmesine katkısı olacağını umuyorum” dedi ve polifenol değerinin, Türkiye’deki şu ana kadar ölçülmüş en yüksek polifenol değeri olduğunu hatırlatarak, dünyada da bu değere çok az ulaşıldığını söyledi.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası zeytinyağının bir başka olduğunu söylediği konuşmasında; Ticaret Odası olarak Kuşadası’nda zeytincilik de olduğunu anlatmak için, 1 milyona yakın takipçisi olan Kuşadası Güvercin isimli sosyal medya hesaplarında yayınlanmak üzere “Kuşadası’nda Zeytin Hasadı” konulu video hazırlattıklarını belirtti. Akdoğan ayrıca, Kuşadası’nda ciddi bir zeytin ve zeytinyağı üretimi olduğunu hatırlattı ve Gürsel Tonbul’a ürettikleri farklı doğal ürünlerle de aynı zamanda Kuşadası adının duyurulmasına ve tanıtımına sağladıkları katkılarından dolayı Kuşadası adına teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.