Yayınlanma Tarihi: 06 Kasım 2017
KUTO'NUN DA KATILDIĞI 3. TURİZM ŞURASI ANKARA?DA YAPILDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen 3.Turizm Şurası 01-03 Kasım 2017 tarihleri arasında, Ankara’da yapıldı. Şura’ya Kuşadası Ticaret Odası Genel Sekreteri Burhan Sezer ve Kuşadası Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı-Mali Danışman Mustafa Oğuzkaan katıldı.

Turizm sektörünün mevcut durumunun değerlendirilmesi ve geleceğe yönelik ulusal bir turizm politikasının oluşturulabilmesi amacıyla düzenlenen 3. Turizm Şurasına katılanlar arasında; kamu kurum ve kuruluşları, turizm meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, turizm sektörü temsilcileri ve akademisyenler yer aldı.

Çevreye duyarlı, dünya gerçekleri ile uyumlu, turizm sektörünün taleplerini cevaplandırabilecek sürdürülebilir turizm politikalarının tartışılması ile turizm sektöründeki yeni eğilimleri de yakalayarak geleceğe yönelik izlenecek politikaların değerlendirilebilmesi amacıyla düzenlenen 3. Turizm Şûrası kapsamında;

Turizm Politikaları, Turizmde Örgütlenme ve Destinasyon Yönetimi, Turizmde Ürün Çeşitliliği ve Sürdürülebilirlik, Çevre-Planlama-Altyapı, Yatırım-Teşvik-Finansman, Konaklama Sektörü, Seyahat Acentacılığı ve Ulaşım, Tanıtma ve Pazarlama, Dijital Turizm ve İnovasyon, Turizm Eğitimi, İstihdamı ve Turist Rehberliği, Yerel Yönetimler ve Turizm, İç Turizm, Gastronomi Turizmi olmak üzere 13 Komisyon oluşturuldu.

Açılış Konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Şura’da Bakanlar oturumu gerçekleştirildi ve Şura Komisyonlarının çalışarak kendi komisyonları ile ilgili aldıkları kararlar, Şura’nın son günü okundu. Şura’nın kapanış konuşması Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş tarafından yapıldı.

“Tam Zamanı” sloganıyla gerçekleştirilen Şura’da Kuşadası Ticaret Odası tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal ile görüşülerek, Oda tarafından Kuşadası’nın tanıtımı ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktarıldı ve destek istendi. Önal’a Kuşadası İllüstrasyon Haritası ve Kuşadası Prestij kitabı armağan edildi.