Yayınlanma Tarihi: 17 Kasım 2021
KENT MEYDANI OLMASI GEREKEN DOĞRU BİR PROJEDİR, ANCAK DÜKKAN SAYISI ARTTIRILMALIDIR

Kent Meydanı olarak düzenlenecek alan ile ilgili Kuşadası Belediyesinin yapmak istediği Kent Meydanı projesi çerçevesinde, Belediye binası ile birlikte bölgedeki dükkanların da yıkılması planlanmıştır.

Bahse konu alanın yılların verdiği yıpranmışlığı ve görsel olarak da iyi görünmediği malumdur. Bu nedenle bu projenin yapılması, bölgenin revize edilmesi, güzelleştirilmesi doğrudur.

Ancak proje aşamasında, dükkan sayısı az olarak görülmektedir. Bu nedenle bu proje çerçevesinde yapılabilecek maksimum oranda dükkan sayısının arttırılarak, o bölgedeki esnafa verilmesi uygun olacaktır.

Özetle; Kent Meydanı projesi olması gereken doğru bir projedir, ancak proje çerçevesinde dükkan sayısının maksimum oranda arttırılması ve esnafa verilerek mağduriyetin azaltılması gerekmektedir.

Serdar Akdoğan

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı