TOBB TİCARET MERKEZİ

Sayfalar

TOBB TİCARET MERKEZİ

Sayın Üyemiz,

Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen Türkiye Ticaret Merkezleri (TTM), şirketlerin yurtdışı pazarlara girişte faydalanabilecekleri, ihracatın gelişmesine olanak sağlamak amacıyla mağaza/ofis/depo/showroom birimlerini bulunduran, şirketlere hukuki ve mali danışmanlık ile dağıtım ağlarının güçlendirilmesine yönelik hizmetlerin sunulduğu merkezlerdir.

TOBB tarafından Ticaret Bakanlığı’nca belirlenen hedef ülkelerde TTM’ler kurulması planlanmaktadır. Bu çerçevede ilk durak Amerika Birleşik Devletleri’nin Şikago şehri olmuştur.

Kuruluş çalışmaları tamamlanan TOBB TTM Şikago, dünyanın üçüncü en yoğun hava kargo taşımacılığının yapıldığı O’hare Havalimanı yakınında konumlandırılmış, 8.100 m2’si depo alanı ve 1.160 m2’si ofis alanı olmak üzere toplam 10.300 m2 kapalı alan ile Şikago’da Türk şirketlere hizmet verecektir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle 2010/6 sayılı Tebliğ kapsamında faaliyetlerini sürdürmekte olan TOBB TTM Şikago, kullanıcı şirketlere ABD’de özel olarak seçilmiş Pazar segmentlerinde katma değerli hizmetler sunan ve sistemin tüm bileşenlerinin tek çatı altında toplandığı bir platform özelliği taşımaktadır. Profesyonel ekibiyle piyasadaki rakiplerine göre birçok konuda daha teknik, belirgin avantaj ve iyileştirmeler içeren olanakları bir arada sunmaktadır.

TOBB TTM Şikago, öncelikli olarak makine ve teçhizat, elektrikli makina, otomotiv yan sanayi, mobilya ürünleri, plastik, kauçuk ve kimyasal ürünler, mermer, çimento ve diğer taşlar, tekstil ve hazır giyim, gıda ürünleri ve diğer hızlı tüketim malları, demir ve çelik ile demir ve çelikten eşyalar, hava taşıtları aksam ve parçaları, alüminyum ve alüminyumdan eşyalar sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

TOBB Ticaret Merkezleri ile ilgili olarak tanıtım sunumu için tıklayınız. ABD pazarına ilgi duyan üyelerimizin linkteki formu doldurarak Odamıza; info@kuto.org.tr ya da burhan.sezer@kuto.org.tr adresine mail atmaları gerekmektedir. Duyurulur.