Yayınlanma Tarihi: 27 Eylül 2017
BİNGÖL ULUSAL KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ KONGRESİ YAPILDI

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, Bingöl Üniversitesi ile Fırat Kalkınma Ajansı işbirliğiyle düzenlenen Bingöl Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi, Bingöl Sanayi ve Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu’nun ev sahipliğinde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla Bingöl Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZ OLMADAN EKONOMİYİ UÇURAMAYIZ

Bingöl Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi’ne konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu; nüfusun yarısını oluşturan kadınların, ekonomik yaşamın içinde olması gerektiğini ifade ederken, “Zenginleşmemizin önündeki en büyük engel bu. Kadınların ekonomiye aktif olarak katılması gerekiyor. Kadının sadece evde kalması gerektiği düşüncesi değişmeli” dedi.?

Kadın ve erkeğin bir kuşun iki kanadı gibi olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu “Kadın girişimcilerimiz olmadan ekonomiyi uçuramayız” sözleriyle, kadın girişimcilerin ekonomi içerisindeki önemine değindi.

Türkiye’nin her köşesinden kadın girişimcilerin katıldığı Kongreye, Kuşadası Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurgil Gürcan ve Yönetim Kurulu Danışmanı Didem Başdemir’de katıldı.