Yayınlanma Tarihi: 30 Aralık 2022
SERDAR AKDOĞAN: 2023’E UMUTLA GİRİYORUZ, AMA ADIMLARIMIZI TEMKİNLİ ATMALIYIZ

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; 2022 turizm sezonunun iyi geçtiğini belirterek, 2023’ün çok daha iyi geçmesini beklediklerini ve yeni yıla umutla girdiklerini söyledi.

2022 TURİZM SEZONUNU GÜZEL GEÇİRDİK

Akdoğan yeni yıl öncesi yaptığı açıklamada; ilçemizde 12 aya yayılan kruvaziyer turizminde gemi sayılarındaki ve 2023 için yapılan rezervasyonlardaki artışlar, önümüzdeki sezonda da turizmde ilçemizin yükselen ivmeyi yakalayacağını gösteriyor. Ancak, yaşanan ve yaşanabilecek her türlü olumsuzluktan ilk turizm sektörü etkileniyor. Önümüzde seçim süreci var. Yaşanabilecek ekonomik ve siyasi riskleri, küresel ekonomideki belirsizlikleri de göz önünde bulundurarak her türlü olumlu gelişmeye rağmen, temkinli olmalı, adımlarımızı temkinli atmalıyız. Dedi.

Akdoğan açıklamasında; pandemi bizi oldukça geriye götürse de, 2022 yılı verilerinde turist sayısında ülkemizin birçok ülkeyi geride bırakarak üst sıralara yükselmesinden ilçemizin de nasibini aldığını ve ekonomik kaybımızı en aza indirmeye başladığımızı görüyoruz. Bu doğrultuda, turizmle birlikte bağlantılı tüm sektörlerde, maliyetlerdeki artışlara rağmen olumlu gelişmeler yaşandı.

İlçemizde turizm çeşitliliğinin artarak, sezonun 12 aya yayılmasında Kuşadası Ticaret Odası olarak 2022 yılında da katkı sağladık. Tanıtımlarımıza tarih ve doğamız dışındaki turizm çeşitliliklerimizi de anlatarak devam ettik. Kanun doğrultusundaki hizmetlerimizin yanı sıra, üyelerimizin ve tüm Kuşadası’nın sosyal hayatına da dokunarak, pek çok eğitim, bilgilendirme toplantıları düzenledik, Ankara’ya sorunları ileterek, çözüm noktasında köprü olmaya devam ettik. Dedi.

Akdoğan açıklamasının sonunda; yeni yıla girmek üzere olduğumuz bu günler de herhangi bir aksilik yaşanmadan, 2023 yılında turizmde beklenen rekor sayılara ulaşılması umuduyla; barışın olduğu, sağlıkla ve bereketle geçen bir yıl olmasını diledi ve herkesin yeni yılını kutladı.