Yayınlanma Tarihi: 21 Mayıs 2020
TOBB EKONOMİ BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

TOBB'a bağlı 365 oda ve borsa başkanı ile 61 sektör meclis başkanının katılımıyla gerçekleştirilen TOBB Ekonomi Buluşması, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda video konferans yöntemiyle yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun iştirakleriyle gerçekleşen toplantıya, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’da katıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın da katıldığı toplantının açılışında konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ekonomide hayata geçirilen tedbirler ve destekler sayesinde normalleşmenin konuşulmaya başlandığını belirterek, "Ekonomiyi harekete geçirmeye ve çarkları yeniden döndürmeye hazırız." dedi.​

"Ekonomide hayata geçirilen tedbirler ve destekler sayesinde normalleşme konuşulmaya başlandı" diyen Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak ilk günden itibaren kenetlendiklerini, sorunların tespiti ve çözülmesi için gereken katkıyı verdiklerini belirtti ve sahadan aldıkları bilgileri hızlı şekilde hükümete ilettiklerini, Bakan Albayrak'ın büyük kısmını sonuçlandırdığını dile getirdi.

Bu süreçte bankacılık sistemini harekete geçiren kredi paketlerinin devreye sokulduğunu, Kredi Garanti Fonu'nun kefalet kapasitesini ikiye katlandığını, vergi-SGK ertelemeleri, kısa çalışma ödeneğiyle işletmelerin önemli bir yükten kurtarıldığını anlatan Hisarcıklıoğlu, dinamik bir sürecin başarıyla yönetildiğini vurguladı.

Toplantıda SGK ve vergi borçlarının yapılandırılması, KDV oranlarının yeniden güncellenmesi gibi pek çok konu görüşüldü. Reel sektörün, işletmelerin ve turizm bölgelerinin sorunları ve beklentileri aktarıldı.