AVRUPA GİRİŞİMCİLİĞİ TEŞVİK ÖDÜLLERİ (2023) Hakkında

Sayfalar

AVRUPA GİRİŞİMCİLİĞİ TEŞVİK ÖDÜLLERİ (2023) Hakkında

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza iletilen yazıda; KOSGEB tarafından TOBB’a iletilen yazı ilgide tutularak "Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri (2023)" hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

KOSGEB tarafından iletilen yazıda; Girişimciliğin Avrupa çapında kamu kurum ve kuruluşlarının desteği ve teşviki ile geliştirilmesini ifade eden Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödüllerinin, işletmeleri ve girişimciliği en başarılı şekilde teşvik edenleri belirlemek, en iyi girişimcilik uygulamalarını ve politikalarını sergilemek, girişimciliğin katma değeri üzerine farkındalığı arttırmak ve potansiyel girişimcileri cesaretlendirmek amacını taşıdığı, Avrupa Komisyonu’nun sponsorluğunda 2006 yılından beri düzenlenen Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri yarışmasına 2011 yılından itibaren Türkiye’nin de katıldığı, Ödül Programının ülkemizde duyurulması ve belirlenen iki adayın Komisyona bildirilmesi konusunda KOSGEB’in görevlendirildiği ifade edilmiştir.

Yarışmaya Avrupa Birliği'nin 27 üye devleti ile COSME programındaki Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova, Karadağ, Kuzey Makedonya, Sırbistan, Türkiye, Ermenistan, Moldova, Ukrayna ve İzlanda katılabilmektedir. Ulusal, bölgesel veya yerel düzeyde girişimciliğin geliştirilmesine yönelik model ve programlar geliştiren ve uygulayan kurum/kuruluşların katılabileceği ödül yarışmasının altı kategoride gerçekleştirildiği bildirilmektedir.

İlgili yazılar ve Başvuru Formu için tıklayınız.