Yayınlanma Tarihi: 07 Ekim 2022
KUTO’DA TÜRKİYE-RUSYA ARASINDA İŞ FIRSATLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Rusya Türkiye İş Konseyi ve Kuşadası Ticaret Odası işbirliğinde, Kuşadası’nda ortak iş forumu düzenlendi.

Kuşadası Ticaret Odası Konferans Salonunda düzenlenen forumda katılımcılar aynı zamanda ikili görüşme yapma fırsatı buldular.

Moderatörlüğünü RUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Akdemir’in yaptığı foruma; Rusya Kırım Türkiye Vakıf Başkanı Yazgan Kaya, Türk Dünyası Aydın Başkanı Rıza Karaymir, RUSİAD Bodrum Başkanı Erdal Balcı, RUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adalet Çalkap konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; toplantının adından da anlaşılacağı gibi, buradaki amaç Türkiye ile Rusya arasındaki ticareti arttırarak, karşılıklı iş fırsatlarını birleştirip, değerlendirmek. Özellikle dünyadaki konjonktür bu fırsat için çok uygun. Dedi. Rusya Türkiye İş Konseyi’nin Kuşadası’ndan Rusya’da, ya da Rusya’dan Kuşadası’nda iş yapmak isteyenlere yardımcı olacak ve tanıtacak bir konsey olduğunu dile getiren Akdoğan, toplantıdan güzel iş fırsatları çıkarak, amacına ulaşacağını umduğunu belirtti.

Kuşadası Belediye Başkan Vekili Tibet Özer’de konuşmasında; Türkiye ve Rusya’nın ortak menfaatlerde buluşan iki dost ülke olduğunu ve Kuşadası Belediyesi olarak Kuşadası’na yatırım yapmak isteyen iş insanlarına yetki ve imkanları dahilinde her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

RUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Akdemir; Batı yaptırımlarından dolayı Rusya pazarında altın fırsatlar olduğunu ve iki ülke arasındaki ticaret hacmini arttırmaya kararlı olduklarını dile getirerek, projeleri hakkında bilgi verdi. Kuşadası bölgesinin Rusya’da iyi tanındığını belirten Akdemir, ticaret hacmini arttırmak için yatırım ve projelerimizi de arttırmamız gerekiyor. Dedi ve bu fırsatın yaratılması ve misafirperverliklerinden dolayı Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ve Yönetimine teşekkür etti.

Moskova Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Süren Vardanyan ve Rusya Türkiye İş Konseyi (RTİK) Genel Müdürü Alexi Yegormin’in Zoom üzerinden katıldığı toplantıda; Rusya pazarında oluşan boşluğu Türk firmaların doldurabileceği gündeme gelirken, turizm, inşaat, emlak, sağlık, fuar organizasyonları ve eğitim sektörleri gibi farklı konularda yapılabilecek iş birliği ve yatırımlar görüşüldü.

Toplantıya; Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Meclis Başkanı Bülent İlbahar, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Tibet Özer, Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çalım, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, KUTO Meclis Divan Üyeleri Nurgil Gürcan, Ahmet Miraç Şengel, KUTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Namık Kemal Daylan, Seydi Yıkılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Müslüm Yıldırım, KUTO üyeleri, Kuşadası ve çevre illerden iş insanları ve basın mensupları katıldı.

İkili görüşmeler ile devam eden toplantının sonunda, KUTO Yönetimi tarafından RUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Akdemir’e Kuşadası illüstrasyon haritasından oluşan çerçeve hediye edildi.