Yayınlanma Tarihi: 23 Mart 2018
KUTODA GÜÇLÜ MALİ YAPI KALİTELİ HİZMET

KUTO’nun mali politikasının güçlü olduğunu ve önceliğin kaliteli hizmet olduğunu söyleyen Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Yönetim Kurulu ve Meclis adına 2013-2018 Meclis dönemi ve geçmiş dönemlerde yapılan icraatları değerlendirmesine, Kuşadası Ticaret Odası’nın mali yapısı ve hizmetleriyle devam etti.

Akdoğan “modern hizmet binamızda üyelerimize rahat bir ortamda kaliteli ve güler yüzlü bir hizmet sunuyoruz” dedi ve açıklamasına şöyle devam etti; borçsuz bir kurum olarak bugün geldiğimiz noktada, güçlü mali yapımızı üyelerimizin yararına kullanıyoruz. Oda hizmet binamız, tüm üyelerimiz ve Kuşadası’nın hizmetinde. Salonlarımızdan farklı kurum ve kuruluşlar da yararlanıyor. Bitmek üzere olan otopark çalışmamız ve o noktadan konferans salonuna açılacak kapı ile salonlarımızdan daha fazla yararlanılmasını sağlamış olacağız. Kurumsal kiracılarımızla da üyelerimizin yanındayız.

GÜÇLÜ MALİ YAPI

Akdoğan açıklamasının devamında, Kuşadası Ticaret Odası’nın mali yapısı hakkında da ayrıntılı bilgi verdi. 2005-2018 yılları arasında demirbaşlarda 18, iştiraklerde 10 kat artış olduğunu söyleyen Akdoğan, taşınmazlarda ise 70 kat artış olduğuna ve Kuşadası Ticaret Odası’nın borcu olmayan bir kurum olduğuna dikkat çekti ve tüm bunların güçlü mali politikanın sonucu olduğunu söyledi.

ANA BAŞLIKLARLA HİZMETLER

Üyelerinin görüşlerine ve sorunlarına her zaman önem verdiklerini belirten Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Oda hizmetlerini de ana başlıklar altında şöyle sıraladı;

Akredite Oda olan

Kuşadası Ticaret Odası’nda, Oda üyeleri Avrupa’daki üyelerle aynı kalitede hizmet alıyor. Odamız bünyesinde dijital arşiv ve bilişim teknolojileri alt yapı çalışmaları tamamlandı ve üyelerimize ait tüm evraklar, dijital ortamda korunmaya alındı.

Üyelerimiz yararına bankalar ve çeşitli kurumlarla protokoller yapıyoruz, geçtiğimiz yıl 600 bin TL yatırdık, 10 Milyon TL kredi hacmi yaratarak üyelerimizi düşük faizli nefes kredisinden yararlandırdık.

Kuşadası Ticaret Odası, eşyanın pasaportu olarak nitelendirilen Ata Karnesi hizmeti veren Türkiye’deki 20 Oda-Borsadan biri.

Dış Ticaret İstihbaratı birimimiz ve KOSGEB temsilciliğimiz ile de hizmet veriyoruz. KKB (kredi kayıt bürosu) işlemleri Odamız bünyesinde yürütülüyor. Ayrıca, Odamız üyelerine hukuk danışmanlığı hizmeti veriliyor ve İŞKUR danışmanları da haftada bir gün Oda da hizmet veriyor.

Üyelerimizin en çok ihtiyaç duyduğu Oda kayıt belgesi, faaliyet belgesi ve ticaret sicil tasdiknamesi ücretsiz veriliyor.

Kapasite raporu, rayiç bedeli tespiti işlemleri, iş makinası tescili, çıraklık belgesi onayı ve Bağkur belgesi onayları da Odamızda yapılıyor.

Bugüne kadar binlerce ihtiyaç sahibine gıda yardımı yapıldı, binlerce öğrenciye burs verildi ve eğitim yardımı yapıldı, staj imkanı sağlandı.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Ticaret Odası’nın üyeleriyle güçlü olduğunu söylediği açıklamasının devamında, her zaman önceliğin kaliteli hizmet olduğunu vurguladı.