BELARUS İÇİN İTHALAT YASAĞI BİLGİLERİ HAKKINDA

Sayfalar

BELARUS İÇİN İTHALAT YASAĞI BİLGİLERİ HAKKINDA

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) alınan “Belarus İçin İthalat Yasağı Bilgileri Hakkında” konulu yazıda; Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliğinden (IRU) alınan 27.12.2021 tarihli yazıda; 01.01.2022 tarihinden itibaren Belarus’a ithali yasak eşya kalemleri listesinde güncelleme yapılacacağı, alınan kararın 01.01.2022 ila 30.06.2022 tarihine kadar geçerli olacağı ve bu sürenin uzatılabileceği, getirilen yasağın Belarus’tan transit geçişlere uygulanmayacağı ancak, yasaklı kalemlerin Belarus’tan transit geçişi esnasında 10 baz birim sefer mührü (navigation seal) uygulanacağı ve yaklaşık maliyetinin 102,- Avro olacağı belirtilerek, konu hakkında üyelerimizin bilgilendirilmesi talep edilmektedir.
Aynı yazıda ayrıca, yasak kapsamına giren eşyaların menşe ve kod bilgileri verilmiş olup verilen bilgiler ekli tabloda yer almaktadır. Bilgilerinize sunarız.

Tablo için tıklayınız.