Yayınlanma Tarihi: 10 Eylül 2018
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY, TURİZMCİLERLE KUŞADASI’NDA BULUŞTU

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak için Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nde sektör temsilcileriyle öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar AKDOĞAN, Kuşadası Ticaret Odası Meclis Başkanı Ahmet Miraç ŞENGEL, Meclis Başkan Yardımcısı Bülent İLBAHAR, Yönetim Kurulu Üyeleri Seydi YIKILMAZ ve Vedat Ali TALMAÇ da katıldı.

Türkiye’nin en önemli kongre merkezlerinden biri olan Kuşadası-Efes Kongre Merkezi hakkında yetkililerden bilgi alan Bakan Ersoy, kongre merkezinin bir an önce canlandırılması gerektiğini söyledi. Bakan Ersoy, daha sonra kongre merkezinde Kuşadası ve Didim bölgelerinde faaliyet gösteren sektör temsilcileriyle yemekli bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar AKDOĞAN, ilçemize gelen kruvaziyer gemilerindeki azalma nedeniyle Kaleiçi bölgemizdeki esnafımızın zor günler geçirdiğini, uluslararası konjonktürden kaynaklanan bu durumun siyasi manevra ile rahatlıkla çözülebileceğini dile getirdi.

Yemekli toplantının ardından, kruvaziyer turizminin en önemli noktalarından olan Kuşadası Limanı’nı ziyaret eden Ersoy, ardından Kuşadası çarşısını gezdi. Kuşadası Kaymakamlığı'na yapılan ziyaretten sonra Kadıkalesi kazısında incelemelerde bulunan Bakan, Kuşadası’ndan ayrıldı.