TAŞIMA İŞLERİ ORGANİZATÖRLÜĞÜ YÖNETMELİĞİ HAKKINDA

Sayfalar

TAŞIMA İŞLERİ ORGANİZATÖRLÜĞÜ YÖNETMELİĞİ HAKKINDA

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza iletilen 01.09.2022 tarihli ve E-34221550-250-8666 sayılı yazıda; dört farklı taşımacılık modunda (Karayolu, Denizyolu, Demiryolu, Havayolu) ve bu modların entegrasyonuna dayanan kombine taşımacılık hizmetlerinde organizatörlük faaliyetlerinde bulunabileceklerin faaliyet alanını düzenleyen Taşıma İşleri Organizatörlüğü Yönetmeliği’nin, 27.08.2022 tarihli ve 31936 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği bildirilmiştir.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yenilenen Taşıma İşleri Organizatörlüğü Yönetmeliği ile Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre yetki belgesi almış olan yetki belgesi sahipleri başta olmak üzere ulaştırma sektörüne çeşitli kolaylıklar sağlanmıştır.

Yayımlanan Yönetmelikle;

· Halihazırda TİO yetki belgesi bulunan gerçek veya tüzel kişilerin belge süreleri 10 yıl uzatılmış,

· Daha önce TİO Yetki Belgesi almış ancak yenilenememiş belgeler için %50 ücret ile belge yenileme imkanı getirilmiş,

· TİO yetki belgesi almak isteyenlerde aranan en az 300.000 TL sermayeye sahip olunması şartı en az 150.000 TL sermayeye sahip olma olarak değiştirilmiş,

· Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre karayolu modunda faaliyet gösteren yetki belgesi sahiplerine indirimli TİO yetki belgesi alma imkanı getirilmiş,

· Belirtilen indirimlerin 14 Temmuz 2023 tarihine kadar uygulanmasına karar verilmiştir.

Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre yetki belgesi almış gerçek ve tüzel kişilerden TİO Belgesi almak isteyenlere uygulanacak indirimli ücretler tablosu ile Taşıma İşleri Organizatörlüğü Yönetmeliği için tıklayınız.