Yayınlanma Tarihi: 18 Aralık 2020
KUŞADASI BELEDİYESİ VE MESLEK ÖRGÜTLERİ BİR ARAYA GELDİ KUŞADASI’NIN GENEL SORUNLARI VE ESNAFA YÖNELİK DESTEK PAKETİ DEĞERLENDİRİLDİ

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Çalım, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Aydın Bölgesel Temsil Kurulu Başkanı Eda Yurtcan, , Kuşadası Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüsnü Öten ve Aydın Turist Rehberleri Odası Başkanı Ozan Sayın’ın katılımlarıyla İbramaki Sanat Galerisinde gerçekleşen toplantıda, Kuşadası’nın genel sorunları ve hükümetin esnafa yönelik açıkladığı destek programı değerlendirildi.

Toplantı sonrasında açıklama yapan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; Belediye Başkanımız Ömer Günel ve Meslek Odaları Başkanlarıyla bir araya geldiğimiz toplantıda ekonominin yanı sıra kentin genel sorunlarını, altyapıdaki eksiklikleri ve deprem nedeniyle kapsamlı bir kentsel dönüşüm çalışması yapılması gerektiğini görüştük. Dedi.

Ada bazında kentsel dönüşüm planları hazırlanarak, özellikle Cumhuriyet ve Türkmen Mahallelerinde acil uygulamaya geçilmesini önerdiğini belirten Akdoğan; toplantıda, ilçe sorunlarının yanı sıra esnafın sorunlarının da görüşüldüğünü dile getirdi ve meslek odalarının aidatlarının Kanun ile belirlendiğini, bu nedenle aidatlarla ilgili tasarrufun hükümette olduğunu söyledi. Ancak böyle bir fedakarlık yapılacaksa belediyenin de bazı gelirlerinden fedakarlık etmesi gerektiğini vurgulayan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; ekonomiye çok ciddi yansıması olan bu süreçte biz Kuşadası Ticaret Odası olarak üyelerimizin sesini duyurmaya üst kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde devam ediyoruz. Birlik Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanların katılımlarıyla gerçekleşen ekonomi şurasında, sektör meclisleri ve bakanlarla yapılan toplantılarda ve bu süreçte katıldığımız pek çok toplantıda, tüm sektörlerin ve turizm sektörünün sıkıntılarını ve taleplerimizi ilk ağızdan ilettik ve iletmeye de devam ediyoruz. Hükümet tarafından da pek çok tedbir alındı ama yeterli değil ” dedi ve beraber yönetim anlayışıyla yapılan bu toplantıların çok faydalı olduğunu belirterek, teşekkür etti.