Yayınlanma Tarihi: 29 Nisan 2020
TOBB VE DENİZBANK’TAN KORONAVİRÜS İLE MÜCADELEDE KOBİ’LERE BÜYÜK NEFES

DenizBank, Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak amacıyla, Cumhurbaşkanlığımızca açıklanan, Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında, KOBİ’lere düşük faizli kredi sağlamak için hayata geçirilen ‘TOBB Nefes Kredisi’ projesinde katılımcı banka olarak yer aldı.

Banka, bu hassas süreçte elini tekrar taşın altına koyarak, TOBB ve KGF desteğinde yıllık yüzde 7,5 faiz oranı ile kredi kullandırıp, KOBİ’lere nefes aldıracak. Kredinin, 2020 senesinde 6 ila 8 ay anapara ve faiz ödemesi olmayacak, geri ödemesi ise 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacak.

KOBİ’lerin ülke ekonomisine sağladığı katma değerin bilinciyle, esnafın ve küçük işletmelerin ihtiyaçlarına kolay, hızlı ve uygun maliyetle çözüm sunmayı öncelikleri arasında gören DenizBank,bu amaçla TOBB öncülüğünde yeni bir anlaşmaya imza attı.Cazip vade ve oranlarıyla geçtiğimiz senelerde KOBİ’lere can suyu olan TOBB Nefes Kredisi yeniden hayata geçirilirken, önceki iki projede de yer alan DenizBank, bu kez de tek katılımcı banka oldu.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan Kuşadası Denizbank Şube Müdürleri Deniz Susam Başaran ve Özlem Sultan Işıktan ile bir araya geldi.

“KOBİ’lerimiz üzerine düşeni yaptı şimdi sıra bizde”

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Serdar Akdoğan : “COVID-19 salgını nedeniyle üyelerimizin içinde bulunduğu finansal sorunların giderilmesine katkı sağlamak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) Denizbank ve KGF ile imzaladığı düşük faizli kredi kullandırmaya yönelik protokole Oda olarak bizde katkı sağladık. Oda üyelerimiz üst limit 50.000 TL olmak üzere, 12 ay vadeli, brüt faiz oranı aylık yüzde 0,625, yıllık yüzde 7,50 faiz oranlı kredi kullanabilecekler. Üyelerimize, giderek zorlaşan ekonomik koşullar içerisinde düşük faizli bu kredinin hayırlı olmasını diliyoruz"dedi.

DenizBank Kuşadası Liman Şube Müdürü Deniz Susam Başaran’da konuyla ilgili yaptığı açıklamada:

Kuşadası Ticaret Odası’nın sorumluluk alanı içinde, DenizBank Kuşadası ve Kuşadası Liman Şube olarak 2 Adet şubeleriyle hizmet verdiklerini belirtti ve üçüncü kez yer aldıklarıTOBB öncülüğünde hayata geçirilen Nefes Kredisi ile ilgili şunları söyledi; “Koronavirüs ile mücadelenin zirveye çıktığı bu hassas dönemde bizler de; üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz. TOBB Nefes Kredisi”ni hayata geçiren banka konumunda yer alıyoruz. Yağmurlu havada şemsiyeyi kapatmıyor, 2020 yılında bir kez daha KOBİ’lerimizin yanında olmaktan gurur duyuyoruz. Dedi ve Nefes Kredisi Kampanyası süresince yoğunluğu azaltmak ve müşterilerine daha sağlıklı hizmet verebilmek amacıyla, Denizbank Şubelerinin çalışma saatlerinin 09.00-17.00 arasında olacak şekilde yeniden düzenlendiğini hatırlattı.