Yayınlanma Tarihi: 15 Ağustos 2024
ODAMIZDA SERTİFİKALI İLK YARDIM EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Odamız ve Aydın İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle iki gün, toplam 16 saat süren sertifikalı ilk yardım eğitimi yapıldı.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından Odamızda verilen eğitimde katılımcılar; genel ilkyardım bilgileri, hasta-yaralı olay yeri değerlendirme, temel yaşam desteği, boğulmalarda, bilinç bozukluklarında, kanamalarda, yaralanmalarda, kırık-çıkık ve burkulmalarda, yanık-donma-sıcak çarpmalarında, zehirlenmelerde ve hayvan ısırmalarında ilk yardım gibi hayati önem taşıyan konularda teorik ve uygulamalı eğitim aldılar. Hasta-yaralı taşıma teknikleri hakkında da görsel ve sözel olarak bilgilendirilen katılımcılara; yetişkin, çocuk ve bebek maketleri üzerinde birebir uygulamalı hayat kurtarıcı müdahaleler anlatıldı.

Ücretsiz gerçekleşen eğitimin sonunda, yazılı ve uygulamalı olarak gerçekleşen sınavlardan başarıyla geçen katılımcılar İlk Yardım Sertifikası almaya hak kazandılar.

Odamızda, gelen talepler doğrultusunda Sertifikalı İlk Yardım Eğitimlerine önümüzdeki aylarda da devam edilecek.