Yayınlanma Tarihi: 06 Şubat 2024
KUTO KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU TARAFINDAN “SEÇİLMİŞ GÖSTERGELERLE KUŞADASI KADIN PROFİLİ” RAPORU HAZIRLANDI

Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından ayrıntılı bir şekilde hazırlanan “Seçilmiş Göstergelerle Kuşadası Kadın Profili” raporuna göre, Kuşadası’nda işyeri sahibi 2430 kadın bulunuyor.

Raporda yer alan verilere gör; Kuşadası Ticaret Odası’na kayıtlı 696 kadın işyeri sahibi veya şirket ortağı, Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı 1220 kadın esnaf bulunuyor. Kuşadası’nda faaliyet gösteren 44 kadın mali müşavir, 131 kadın avukat, 303 kadın rehber ve 36 kadın eczacı ile birlikte işyeri sahibi kadın sayısı 2430’a ulaşmış durumda.

Kuşadası Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından hazırlanmış olan “Seçilmiş Göstergelerle Kuşadası Kadın Profili” raporunda aynı zamandaTÜİK, SGK, İŞKUR, ADÜ ve Meslek Odalarının verileriyle birlikte pek çok ayrıntı ve dikkat çeken detaylar yer alıyor.

Kuşadası’nda yaşayan kadın nüfusu, mezuniyetlerine göre kadınlar, medeni hallerine göre kadınlar, SGK verilerine göre kadın istihdamı, İŞKUR verilerine göre iş arayan kadınlar, ADÜ Turizm fakültesinde öğrenim gören kadın öğrenci verileriyle birlikte, raporda çarpıcı verilerden bazıları şu şekilde yer alıyor;

*Kuşadası nüfusunun % 50,24’ü kadın (65.738 kişi). 58.066 kadının % 26’sı lise ve dengi okul mezunu, % 21,6’sı yüksekokul veya fakülte, % 20,2’si ilkokul mezunudur.

*SGK verilerine göre, 13.664 kadın 4/A’lı (özel bir işyerinde çalışan), 1694 kadın 4/B’li (işyeri sahibi) ve 1340 kadın 4/C’li dir. (Devlet memuru).

İŞKUR’dan alınan çarpıcı verilere göre ise 10.013 kadın iş aramakta, iş arayan kadınların içinde % 27’si lisans, % 20,41’i önlisans ve % 22’si ortaöğretim mezunudur.

Kuşadası’nda Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesinde 1085 öğrenci öğrenim görmekte olup, bu öğrencilerin % 42,2’si kadındır.

Kuşadası Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından hazırlanan “Seçilmiş Göstergelerle Kuşadası Kadın Profili” isimli raporun tamamına https://kuto.org.tr/site/assets/files/1423/secilmis_gostergelerle_kusadasi_kadin_profili.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.