Release Date: 28 September 2021
KUTO’DA MEYBEM SORUMLU EMLAK DANIŞMANI BELGELENDİRME SINAVLARI DEVAM EDİYOR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) MEYBEM Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından gerçekleştirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 ve Emlak Danışmanı Seviye 4 sınavları, Kuşadası Ticaret Odası’nda devam ediyor.

Kuşadası Ticaret Odası ve TOBB MEYBEM A.Ş. arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5” ve” Emlak Danışmanı Seviye 4” mesleki yeterlilik belgelendirme sınavlarında, son 3 yılda toplam 110 kişi belgelendirildi.

Teorik ve pratik olmak üzere, iki aşamalı olarak gerçekleşen sınavlarda başarılı olan emlakçılar “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanıyorlar.

TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş,’nin, çalışanlar veya çalışmak isteyenlerin bilgi ve yetkinliklerinin Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yayımlanan ulusal yeterliliklere uygunluğunu tespit etmek için, sınav ve belgelendirme faaliyetlerini yürütmek amacıyla kurulduğunu söyleyen Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; TOBB MEYBEM ile imzaladığımız protokol kapsamında Sorumlu Emlak Danışmanı belgelendirme sınavları Odamızda devam ediyor. Son üç yılda 100’den fazla kişi, bu sınavlardan faydalanarak MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazandı. Ayrıca başvuru sahipleri, 7 Eylül 2021’den itibaren MYK’nın Avrupa Birliği’nden hibe alması nedeniyle, sınavda başarılı oldukları takdirde sınav ücretlerini geri alabiliyorlar. Daha önce de, MEYBEM işbirliğimizle inşaat sektörüne yönelik gerçekleştirdiğimiz belgelendirmeler, emlak sektöründe devam ediyor. “ dedi.

Önümüzdeki günlerde de devam edecek sınavlara katılım ve daha fazla bilgi için Kuşadası Ticaret Odası ile irtibata geçebilirsiniz. 0256 612 57 63 (dahili 14)