İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISINDA ORTAK GÖRÜŞ KASIM YAMAN PARKINDA YAPILAŞMAYA HAYIR OLDU

Kuşadası’nın genel  gidişini ve yürütülmekte olan çalışmaları değerlendirmek, fikir ve önerilerini almak amacıyla paydaşların katılımıyla düzenlenen İlçe Danışma Kurulu toplantısına, son günlerde Hükümet Konağı projesi ile gündeme gelen Kasım Yaman Parkı damga vurdu.

Kaymakam Muammer Aksoy başkanlığında gerçekleşen toplantıya Emniyet Müdürü Mustafa Topal, Garnizon Komutanı Binbaşı Ferhat Aslan, Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Şoförler Odası Başkanı Hüsnü Öten, KODER Başkanı Tacettin Özden, kurum başkanları, mülki idare amirleri, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve İlçe danışma kurulunun diğer üyeleri katıldı.

Oldukça kalabalık bir katılımla gerçekleşen toplantının ilk gündem maddesini, Kasım Yaman Parkına yapılması düşünülen Hükümet Konağı Projesi hakkında görüş ve öneriler oluşturdu. Kaymakam Muammer Aksoy, konuyla ilgili proje taslağını görüşlere sunarak, demokratik bir ortamda Kuşadası için bir araya gelindiğini söyledi ve katılımcılardan

görüşlerini aldı.

Katılımcıların görüşlerini ve önerilerini bildirmesinin ardından toplantıda çıkan ortak sonuç: Kuşadası’nda yeşil alana daha fazla ihtiyaç olduğu ve parkın, park olarak kalması gerektiği, ayrıca o bölgede yeterince sıkışıklık olduğu, önerilen düzenlemeyle trafiğin daha da sıkışacağı oldu.

Toplantıda konuyla ilgili görüş bildiren Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’da konuşmasında; 3 yıldır oda olarak Kuşadası’nın 2 kilometrekarelik alana sıkıştığını sürekli gündeme getirdiklerini  ve Ticari Envanter raporunda da görüldüğü gibi özellikle o bölgede büyük bir sıkışıklık olduğunu ve bunun rakamlarla ortada olduğunu söyledi. Akdoğan; raporun her kuruma gönderildiğini ama üzerinde durulmadığını belirterek bu gün gelinen noktada bu bilimsel verilerin dikkate alınarak Kuşadası’nın geleceğinin planlanması gerektiğini dile getirdi. Çevre yoluyla ilgili de büyük bir sorun olduğunu ve bu konuda hazırlanan raporun herkese gönderileceğini söyleyen Akdoğan, ortak akılla iyi bir planlama yapılabileceğini sözlerine ekledi ve bu konuda ümitli olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın da Kuşadası’nın bir kent meydanına ve yeşile ihtiyacı olduğunu belirttiği toplantı, hanutçuluk, işportacılık, taklit mal satışları, işgaliye, bar ve kafelerin kapanış ve müzik yayınlarının bitirilme saatleriyle ilgili görüş alışverişiyle devam etti.