TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

MAYIS AYI OLA─×AN MECL─░S TOPLANTISI T─░CARET ODASI┬ĺNDA YAPILDI

May─▒s ay─▒ ola─čan Meclis Toplant─▒s─▒, 29 May─▒s 2014 Per┼čembe günü Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Meclis Salonunda yap─▒ld─▒.

TEKST─░L PAZARI KALDIRILMALI, ÇAR┼×ILARDA ─░ND─░R─░M GÜNLER─░ DÜZENLENMEL─░

Meclis Ba┼čkan─▒ Mahmut Özta┼č’─▒n aç─▒l─▒┼č konu┼čmas─▒yla ba┼člayan toplant─▒da Nisan ay─▒ Hesaplar─▒n─▒n ve Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun onaylanmas─▒n─▒n ard─▒ndan söz alan Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar AKDO─×AN ilk olarak Pazar yerleri konusunu Meclis gündemine ta┼č─▒d─▒ ve Çar┼čamba günleri kurulan tekstil pazar─▒n─▒n kald─▒r─▒lmas─▒, yerine Çar┼čamba günleri, çar┼č─▒larda indirim günleri yap─▒lmas─▒ konusunda görü┼č verilmesine oy birli─čiyle karar verildi.

100.000’L─░K PLANDAK─░ ÇEVRE YOLU ÇALI┼×MALARI ─░Ç─░N START VER─░LD─░

Serdar Akdo─čan May─▒s ay─▒ Meclis toplant─▒s─▒nda, Ticaret Odas─▒ heyetinin kat─▒ld─▒─č─▒, Türkiye Odalar ve Borsalar Birli─či (TOBB)’nin genel kurulu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ziyareti ile ilgili de Meclis üyelerine bilgi verdi. Mali genel kurul olarak gerçekle┼čen TOBB genel kurulunun ard─▒ndan gerçekle┼čtirilen TBMM ziyaretinde Ayd─▒n Milletvekilleri ile bir araya gelindi─čini ve çevre yolu çal─▒┼čmalar─▒ hakk─▒nda milletvekillerine bilgi verildi─čini belirten Akdo─čan; halen yap─▒lan ve ┼čehri ortadan ikiye bölen yolun çevre yolu olamayaca─č─▒n─▒, 100.000’lik plandaki çevre yolunun uygulanmas─▒ gerekti─čini vekillere aktard─▒klar─▒n─▒ söyledi. Milletvekillerinin istedikleri, konuyla ilgili ayr─▒nt─▒l─▒ raporu da kendilerine ilettiklerini ifade etti.

Çar┼č─▒ sorunlar─▒ ve Kervansaray ile ilgili de

geli┼čmeleri kendilerine ilettiklerini söyleyen Akdo─čan, konu┼čman─▒n sonunda çevre yoluyla ilgili 100.000’lik plandaki çal─▒┼čman─▒n yap─▒lmas─▒ için start verildi─čini ve Belediye Ba┼čkan─▒ndan da konuyu Ticaret Odas─▒’n─▒n takip etmesi konusunda onay al─▒nd─▒─č─▒n─▒ ve yeni çevre yolu çal─▒┼čmalar─▒yla ilgili geli┼čmeleri Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’n─▒n takip etti─čini söyledi.

Halen devam eden çevre yolunun aç─▒lmas─▒yla ortaya ç─▒kabilecek kaza risklerini de Meclis gündemine ta┼č─▒yan Akdo─čan, uyar─▒lar─▒n ┼čimdiden yap─▒lmas─▒ gerekti─čini de sözlerine ekledi.

Belediye Ba┼čkan─▒ Özer Kayal─▒ ile yap─▒lan toplant─▒ hakk─▒nda da bilgi veren Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, toplant─▒da çevre yolu çal─▒┼čmalar─▒n─▒n, ticari envanterde de yer alan merkezdeki s─▒k─▒┼č─▒kl─▒k ve yeni cazibe merkezleri yarat─▒lmas─▒ gereklili─činin, ayr─▒ca tan─▒t─▒m konular─▒n─▒n görü┼čüldü─čünü söyledi ve özellikle tan─▒t─▒m konusunun tek elden yap─▒lmas─▒n─▒n çok önemli oldu─čunun vurguland─▒─č─▒n─▒ belirtti.

TUR─░ZM OLMAZSA ─░N┼×AATLAR SATILAMAZ

Serdar Akdo─čan in┼čaat yasaklar─▒ ile ilgili de Ticaret Odas─▒ ─░n┼čaat Komitesi ile yap─▒lan toplant─▒ ve sonucunun belediyeye iletildi─čini, turizm sektörü ve in┼čaat sektörünün uyum içinde olmas─▒n─▒n hedeflendi─čini söyledi. Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’n─▒n “turizm olmazsa, in┼čaatlar sat─▒lamaz” mant─▒─č─▒yla yola ç─▒kt─▒─č─▒n─▒ da ifade etti.

May─▒s ay─▒ Ola─čan Meclis Toplant─▒s─▒, dilek ve temenniler ile sona erdi.

á á