MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TİCARET ODASI’NDA YAPILDI

Mayıs ayı olağan Meclis Toplantısı, 29 Mayıs 2014 Perşembe günü Kuşadası Ticaret Odası Meclis Salonunda yapıldı.

TEKSTİL PAZARI KALDIRILMALI, ÇARŞILARDA İNDİRİM GÜNLERİ DÜZENLENMELİ

Meclis Başkanı Mahmut Öztaş’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Nisan ayı Hesaplarının ve Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun onaylanmasının ardından söz alan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar AKDOĞAN ilk olarak Pazar yerleri konusunu Meclis gündemine taşıdı ve Çarşamba günleri kurulan tekstil pazarının kaldırılması, yerine Çarşamba günleri, çarşılarda indirim günleri yapılması konusunda görüş verilmesine oy birliğiyle karar verildi.

100.000’LİK PLANDAKİ ÇEVRE YOLU ÇALIŞMALARI İÇİN START VERİLDİ

Serdar Akdoğan Mayıs ayı Meclis toplantısında, Ticaret Odası heyetinin katıldığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin genel kurulu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ziyareti ile ilgili de Meclis üyelerine bilgi verdi. Mali genel kurul olarak gerçekleşen TOBB genel kurulunun ardından gerçekleştirilen TBMM ziyaretinde Aydın Milletvekilleri ile bir araya gelindiğini ve çevre yolu çalışmaları hakkında milletvekillerine bilgi verildiğini belirten Akdoğan; halen yapılan ve şehri ortadan ikiye bölen yolun çevre yolu olamayacağını, 100.000’lik plandaki çevre yolunun uygulanması gerektiğini vekillere aktardıklarını söyledi. Milletvekillerinin istedikleri, konuyla ilgili ayrıntılı raporu da kendilerine ilettiklerini ifade etti.

Çarşı sorunları ve Kervansaray ile ilgili de

gelişmeleri kendilerine ilettiklerini söyleyen Akdoğan, konuşmanın sonunda çevre yoluyla ilgili 100.000’lik plandaki çalışmanın yapılması için start verildiğini ve Belediye Başkanından da konuyu Ticaret Odası’nın takip etmesi konusunda onay alındığını ve yeni çevre yolu çalışmalarıyla ilgili gelişmeleri Kuşadası Ticaret Odası’nın takip ettiğini söyledi.

Halen devam eden çevre yolunun açılmasıyla ortaya çıkabilecek kaza risklerini de Meclis gündemine taşıyan Akdoğan, uyarıların şimdiden yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Özer Kayalı ile yapılan toplantı hakkında da bilgi veren Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, toplantıda çevre yolu çalışmalarının, ticari envanterde de yer alan merkezdeki sıkışıklık ve yeni cazibe merkezleri yaratılması gerekliliğinin, ayrıca tanıtım konularının görüşüldüğünü söyledi ve özellikle tanıtım konusunun tek elden yapılmasının çok önemli olduğunun vurgulandığını belirtti.

TURİZM OLMAZSA İNŞAATLAR SATILAMAZ

Serdar Akdoğan inşaat yasakları ile ilgili de Ticaret Odası İnşaat Komitesi ile yapılan toplantı ve sonucunun belediyeye iletildiğini, turizm sektörü ve inşaat sektörünün uyum içinde olmasının hedeflendiğini söyledi. Kuşadası Ticaret Odası’nın “turizm olmazsa, inşaatlar satılamaz” mantığıyla yola çıktığını da ifade etti.

Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı, dilek ve temenniler ile sona erdi.