KUŞADASI TİCARET ODASI TOBB 70. GENEL KURULU’NA KATILDI

21-22 Mayıs 2014 tarihlerinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB), Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (ETÜ) 70. Genel Kurulu yapıldı.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Meclis Başkanı Mahmut Öztaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Namık Kemal Daylan, Nejad Özalp, Meclis Başkan Yardımcısı Tolga Erdem, Yönetim Kurulu Üyeleri Macit Demiroğlu, Meclis Üyesi Murat Boranalp’ın delege olarak katıldığı genel kurulda, Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Yiğit ve Mali Danışman Mustafa Oğuzkaan’da hazır bulundu.

Genel Kurulun ilk gününde, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında TOBB Yönetim Kurulu, konseyler, oda, borsa başkanları ve delegeler Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundular ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Anıtkabir Şeref Defterini imzaladı.

İkinci gününde delegelerin kayıtlarının ardından “Başarının anahtarı: BİRLİK” temasıyla yapılan genel kurula Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, bakanlar, delegeler ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Soma ‘da yaşanan felaket için yapılan saygı duruşunun ardından TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı birer konuşma yaptı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Genel Kurul’da

yaptığı konuşmada Soma maden kazasına değinerek, "Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Kaderli ailelerin acısını yürekten paylaşıyor, başsağlığı ve sabır diliyorum. Facianın ilk günü Soma'daydık. Her şeylerini bırakıp, kurtarma ekibine katılanları gördük. Pek çok kahramanlık hikayesine de şahit olduk. İnsanlık dersi aldık. Bir arkadaşı daha orada kalmasın diye dönüp, yeniden madene giren cesur insanları tanıdık. Şehit maden işçilerimizin aileleri artık bizlere emanet. TOBB olarak başlattığımız yardım kampanyasına katılan ve katılacak Oda ve Borsalarımıza bu vesile ile teşekkür ediyorum. Tüm iş dünyamızı da bu kampanyaya katılmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında müteşebbislerin üretimin, istihdamın kahramanları olduklarını belirten Hisarcıklıoğlu, çalışmalarının iki sütun üzerinde yükseldiğini, birincisinin müteşebbisler, ikincisinin sağlanan istikrar olduğunu söyledi.

2013 yılında özel sektör olarak gelecek için umut veren bir tablo gördüklerini kaydeden Hisarcıklıoğlu, özel sektörün pek çok alanda rekor kırdığını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, "Geleceğe dair umutla, ülkemize yeni girişimcileri kazandırmaya devam ettik. Faal iş yeri sayısı 77 bin artışla Cumhuriyet tarihinin en yüksek düzeyine bir milyon 576 bine ulaştı. Milletimize iş ve aş sağlamaya devam ederek, istihdam da Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık” dedi.

“Biz Türkiye’ye hizmet etmek için gecesini gündüzüne katan kocaman bir aileyiz, biz Anadolu kaplanlarıyız “sözleriyle konuşmasına devam eden başkan M. Rifat Hisarcıklıoğlu son olarak “Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak” dedi.

Katılımın oldukça yüksek olduğu genel kurulda konuşmaların ardından Komisyon sunuşlarına geçildi ve Mevzuat Komisyonu, Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu, Dilekleri İnceleme Komisyonu, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu, Dış İlişkiler Komisyonu, Vergi Komisyonu, Ekonomi Politikası Komisyonu, Basın ve Yayın Komisyonu ve Hesapları İnceleme Komisyonunun sunuşları yapıldı.

01.01.2013 – 31.12.2013 bütçe dönemi harcamaları ve kesin hesabın onaylanması ve 01.01.2015-31.12.2015 dönemi bütçe teklifinin ardından, Faaliyet Raporunun müzakerelerine geçildi ve onaylandı. TOBB 70.Genel Kurulu dilekler ile sona erdi.