TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

KU┼×ADASI T─░CARET ODASI TOBB 70. GENEL KURULU┬ĺNA KATILDI

21-22 May─▒s 2014 tarihlerinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birli─či’nin (TOBB), Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (ETÜ) 70. Genel Kurulu yap─▒ld─▒.

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, Meclis Ba┼čkan─▒ Mahmut Özta┼č, Yönetim Kurulu Ba┼čkan Yard─▒mc─▒lar─▒ Nam─▒k Kemal Daylan, Nejad Özalp, Meclis Ba┼čkan Yard─▒mc─▒s─▒ Tolga Erdem, Yönetim Kurulu Üyeleri Macit Demiro─člu, Meclis Üyesi Murat Boranalp’─▒n delege olarak kat─▒ld─▒─č─▒ genel kurulda, Yönetim Kurulu Üyesi ─░rfan Yi─čit ve Mali Dan─▒┼čman Mustafa O─čuzkaan’da haz─▒r bulundu.

Genel Kurulun ilk gününde, TOBB Ba┼čkan─▒ M. Rifat Hisarc─▒kl─▒o─člu’nun ba┼čkanl─▒─č─▒nda TOBB Yönetim Kurulu, konseyler, oda, borsa ba┼čkanlar─▒ ve delegeler An─▒tkabir’i ziyaret ederek Ata’n─▒n huzurunda sayg─▒ duru┼čunda bulundular ve TOBB Ba┼čkan─▒ Hisarc─▒kl─▒o─člu An─▒tkabir ┼×eref Defterini imzalad─▒.

─░kinci gününde delegelerin kay─▒tlar─▒n─▒n ard─▒ndan “Ba┼čar─▒n─▒n anahtar─▒: B─░RL─░K” temas─▒yla yap─▒lan genel kurula Ba┼čbakan Recep Tayyip Erdo─čan, CHP Genel Ba┼čkan─▒ Kemal K─▒l─▒çdaro─člu, MHP Genel Ba┼čkan Yard─▒mc─▒s─▒ Emin Haluk Ayhan, bakanlar, delegeler ve çok say─▒da bas─▒n mensubu kat─▒ld─▒. Soma ‘da ya┼čanan felaket için yap─▒lan sayg─▒ duru┼čunun ard─▒ndan TOBB Ba┼čkan─▒ M. Rifat Hisarc─▒kl─▒o─člu, Ba┼čbakan Recep Tayyip Erdo─čan, CHP Lideri Kemal K─▒l─▒çdaro─člu, Ba┼čbakan Yard─▒mc─▒s─▒ Ali Babacan ve Gümrük ve Ticaret Bakan─▒ Hayati Yaz─▒c─▒ birer konu┼čma yapt─▒.

TOBB Ba┼čkan─▒ Hisarc─▒kl─▒o─člu Genel Kurul’da

yapt─▒─č─▒ konu┼čmada Soma maden kazas─▒na de─činerek, "Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanlar─▒ cennet olsun. Kaderli ailelerin ac─▒s─▒n─▒ yürekten payla┼č─▒yor, ba┼čsa─čl─▒─č─▒ ve sab─▒r diliyorum. Facian─▒n ilk günü Soma'dayd─▒k. Her ┼čeylerini b─▒rak─▒p, kurtarma ekibine kat─▒lanlar─▒ gördük. Pek çok kahramanl─▒k hikayesine de ┼čahit olduk. ─░nsanl─▒k dersi ald─▒k. Bir arkada┼č─▒ daha orada kalmas─▒n diye dönüp, yeniden madene giren cesur insanlar─▒ tan─▒d─▒k. ┼×ehit maden i┼čçilerimizin aileleri art─▒k bizlere emanet. TOBB olarak ba┼člatt─▒─č─▒m─▒z yard─▒m kampanyas─▒na kat─▒lan ve kat─▒lacak Oda ve Borsalar─▒m─▒za bu vesile ile te┼čekkür ediyorum. Tüm i┼č dünyam─▒z─▒ da bu kampanyaya kat─▒lmaya ça─č─▒r─▒yorum" ifadelerini kulland─▒.

Konu┼čmas─▒n─▒n devam─▒nda müte┼čebbislerin üretimin, istihdam─▒n kahramanlar─▒ olduklar─▒n─▒ belirten Hisarc─▒kl─▒o─člu, çal─▒┼čmalar─▒n─▒n iki sütun üzerinde yükseldi─čini, birincisinin müte┼čebbisler, ikincisinin sa─članan istikrar oldu─čunu söyledi.

2013 y─▒l─▒nda özel sektör olarak gelecek için umut veren bir tablo gördüklerini kaydeden Hisarc─▒kl─▒o─člu, özel sektörün pek çok alanda rekor k─▒rd─▒─č─▒n─▒ ifade etti. Hisarc─▒kl─▒o─člu, "Gelece─če dair umutla, ülkemize yeni giri┼čimcileri kazand─▒rmaya devam ettik. Faal i┼č yeri say─▒s─▒ 77 bin art─▒┼čla Cumhuriyet tarihinin en yüksek düzeyine bir milyon 576 bine ula┼čt─▒. Milletimize i┼č ve a┼č sa─člamaya devam ederek, istihdam da Cumhuriyet tarihinin rekorunu k─▒rd─▒k” dedi.

“Biz Türkiye’ye hizmet etmek için gecesini gündüzüne katan kocaman bir aileyiz, biz Anadolu kaplanlar─▒y─▒z “sözleriyle konu┼čmas─▒na devam eden ba┼čkan M. Rifat Hisarc─▒kl─▒o─člu son olarak “Türkiye dünyan─▒n en büyük 10 ekonomisinden biri olacak” dedi.

Kat─▒l─▒m─▒n oldukça yüksek oldu─ču genel kurulda konu┼čmalar─▒n ard─▒ndan Komisyon sunu┼člar─▒na geçildi ve Mevzuat Komisyonu, Ekonomik Raporu ─░nceleme Komisyonu, Dilekleri ─░nceleme Komisyonu, Avrupa Birli─či Uyum Komisyonu, D─▒┼č ─░li┼čkiler Komisyonu, Vergi Komisyonu, Ekonomi Politikas─▒ Komisyonu, Bas─▒n ve Yay─▒n Komisyonu ve Hesaplar─▒ ─░nceleme Komisyonunun sunu┼člar─▒ yap─▒ld─▒.

01.01.2013 – 31.12.2013 bütçe dönemi harcamalar─▒ ve kesin hesab─▒n onaylanmas─▒ ve 01.01.2015-31.12.2015 dönemi bütçe teklifinin ard─▒ndan, Faaliyet Raporunun müzakerelerine geçildi ve onayland─▒. TOBB 70.Genel Kurulu dilekler ile sona erdi.

á á