TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

KU┼×ADASI T─░CARET ODASI HEYET─░ KU┼×ADASI┬ĺNIN SORUNLARINI M─░LLET MECL─░S─░┬ĺNE TA┼×IDI

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ heyeti,  Ayd─▒n AK Parti Milletvekillerini,  davetleri üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde makamlar─▒nda ziyaret etti ve k─▒sa bir süre Meclis oturumuna kat─▒ld─▒.

Ak Parti Ayd─▒n Milletvekilleri Ali Gültekin K─▒l─▒nç ve Mehmet Erdem ile TBMM’de gerçekle┼čen toplant─▒da Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, Meclis Ba┼čkan─▒ Mahmut Özta┼č, Yönetim Kurulu Ba┼čkan Yard─▒mc─▒lar─▒ Nam─▒k Kemal Daylan, Nejad Özalp, Meclis Ba┼čkan Yard─▒mc─▒s─▒ Tolga Erdem, Yönetim Kurulu Üyeleri Macit Demiro─člu, ─░rfan Yi─čit, Meclis Üyesi Murat Boranalp ve Mali Dan─▒┼čman Mustafa O─čuzkaan haz─▒r bulundu.

AK Parti Milletvekili Semiha Öyü┼č’ün Meclis oturumunda oldu─ču için kat─▒lamad─▒─č─▒ toplant─▒da Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ heyeti ve  Ayd─▒n Ak parti Milletvekilleri Ali Gültekin K─▒l─▒nç ve Mehmet Erdem ile Ku┼čadas─▒’n─▒n öncelikli sorunlar─▒ olan çevre yolu,  çar┼č─▒lar─▒n durumu konu┼čuldu ve Kervansaray hakk─▒nda bilgi verildi.

ÇEVRE YOLU ÇALI┼×MALARINDA ORTAYA KÖTÜ B─░R SONUÇ ÇIKTI

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan’─▒n öncelikle çevre yolu ve beraberinde getirdi─či s─▒k─▒nt─▒lar konusunu gündeme getirdi─či toplant─▒da konu┼čan Milletvekili Mehmet Erdem; Ku┼čadas─▒ çevre yolu projesinin bu haliyle s─▒k─▒nt─▒l─▒ oldu─čunu, bitmeye ba┼člad─▒kça ortaya ç─▒kan sonucu be─čenmedi─čini söyledi ve “Karayollar─▒n─▒n bak─▒┼č─▒ aç─▒s─▒ndan do─čru olabilir, ama böyle bir yol ancak büyük┼čehirlerde olabilir” dedi ve konuyu ilgili Bakana da ilettiklerini söyledi.

Serdar Akdo─čan, çevre yolu ile ilgili

daha önce yap─▒lan toplant─▒lar ve özellikle bittikten sonra ya┼čanabilecek sorunlarla hakk─▒nda, ilgili makamlara yaz─▒lan yaz─▒lar konusunda da bilgi verdi ve yolun son haliyle ilgili foto─čraflar─▒n da yer ald─▒─č─▒ bir dosyay─▒ kendilerine ileteceklerini, bu çal─▒┼čmaya sahip ç─▒k─▒lmad─▒─č─▒ için ortaya bu sonucun ç─▒kt─▒─č─▒n─▒ söyledi. Akdo─čan; yol bittikten sonra daha büyük sorunlar ortaya ç─▒kaca─č─▒n─▒, özellikle yaz aylar─▒nda trafi─čin çok yo─čun oldu─ču Ku┼čadas─▒’nda ciddi kazalar olabilece─čini ve bu konuda ba┼čtan beri uyard─▒klar─▒n─▒ dile getirdi.

Ku┼čadas─▒’na çevre yolunun ┼čart oldu─čunu söyleyen Serdar Akdo─čan, ancak bunun ┼čehri ortadan ikiye bölen de─čil, ┼čehrin etraf─▒ndan dolanan bir yol olmas─▒ gerekti─čini belirtti. Halen yap─▒lan yolun çevre düzenlemesiyle anayol olarak kullan─▒labilece─čini söyleyen Akdo─čan, 100.000’lik imar plan─▒nda mevcut olan ve d─▒┼čar─▒dan geçen çevre yolu çal─▒┼čmas─▒n─▒n bir an önce ba┼člamas─▒ gerekti─čini ifade etti.

Ayd─▒n Milletvekili Gültekin K─▒l─▒nç, Ayd─▒n Milletvekili Semiha Öyü┼č ile birlikte Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’ndan gelen yaz─▒ üzerine Karayollar─▒ genel Müdürü ile görü┼čtüklerini ve turizm sezonu gelmeden en geç mart ay─▒ içerisinde bitmesi gereken yolun, bitmemesinin Ku┼čadas─▒’na zarar verece─čini söylediklerini iletti ve sonuç olarak bu çal─▒┼čmalara yerel yönetimin ilgisiz kalm─▒┼č oldu─čunu, gelinen noktan─▒n s─▒k─▒nt─▒l─▒ oldu─čunu ve Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ taraf─▒ndan haz─▒rlanacak dosyan─▒n kendilerine ula┼čmas─▒ndan sonra da neler yap─▒labilece─či konusunda Ayd─▒n Milletvekilleri olarak çal─▒┼čacaklar─▒n─▒ söyledi.

KU┼×ADASI ÇAR┼×ILARINDA YA┼×ANAN SORUNLAR ANKARA’DA  GÖRÜ┼×ÜLDÜ

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Ayd─▒n Milletvekilleri Ali Gültekin K─▒l─▒nç ve Mehmet Erdem ile yap─▒lan toplant─▒da Ku┼čadas─▒ çar┼č─▒lar─▒nda ya┼čanan sorunlar─▒ da gündeme getirdi. Esnaf─▒n gemi acenteleriyle ilgili ┼čikayetleri, al─▒nan komisyonlar─▒n yüksekli─či ve ya┼čanan s─▒k─▒nt─▒lar─▒n görü┼čüldü─čü çar┼č─▒ esnaf─▒yla son zamanlarda  yap─▒lan toplant─▒lar da görü┼čülen konular─▒ iletti ve pastadan pay alanlar─▒n say─▒s─▒n─▒n artt─▒─č─▒n─▒, bu s─▒k─▒nt─▒lar─▒n─▒ uzun y─▒llard─▒r sürdü─čünü ve bazen esnaf─▒n hiç i┼č yapmadan dükkan kapatt─▒─č─▒n─▒ söyledi.

“Kanun-kural tamam ama biraz da vicdan ve sosyal adalet olmal─▒” diyen Akdo─čan Ku┼čadas─▒’nda faaliyet gösteren gemi acentelerinin davet edilerek, en k─▒sa sürede çözüm toplant─▒s─▒ yapacaklar─▒n─▒ ve toplant─▒ sonucunu da kendilerine aktaracaklar─▒n─▒ söyledi.

Akdo─čan ayr─▒ca, çar┼č─▒larda sat─▒lan ve Türk Lokumu olarak bir marka olan lokumun, bu marka tan─▒m─▒na pek de uymad─▒─č─▒n─▒ ve sat─▒lan lokumlar─▒n marka imaj─▒na zarar verdi─čini, bunun sadece Ku┼čadas─▒’n─▒n de─čil Türkiye’nin sorunu oldu─čunu dile getirdi ve bu konuda yap─▒lacak bir çal─▒┼čman─▒n turizm aç─▒s─▒ndan iyi olaca─č─▒n─▒ belirtti.

Toplant─▒da gündeme gelen konulardan birisi de Kervansaray oldu. Kervansaray’─▒n mevcut kirac─▒s─▒n─▒n ç─▒kaca─č─▒n─▒ ö─črendikleri günden itibaren bu konuda çal─▒┼čma yürüttüklerini söyleyen Akdo─čan, Belediyenin almas─▒ konusunda destek verdiklerini ama bu konuda yürütülmesi gereken yaz─▒┼čmalarda seçimler öncesinde  belediyenin gereken hassasiyeti göstermedi─čini söyledi ve gelinen noktan─▒n üzücü oldu─čunu, yeni kiralayan firman─▒n Ku┼čadas─▒’n─▒n gözbebe─či Kervansaray ile ilgili gereken hassasiyeti gösterece─čini umduklar─▒n─▒ söyledi.

Ku┼čadas─▒’n─▒n sorunlar─▒n─▒n görü┼čüldü─čü toplant─▒n─▒n sonunda Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yöneticileri, özellikle Ku┼čadas─▒’n─▒n etraf─▒ndan geçen çevre yolu çal─▒┼čmas─▒n─▒n hayata geçmesi konusunda destek istediklerini söylediler.

Ayd─▒n Milletvekilleri Ali Gültekin K─▒l─▒nç ve Mehmet Erdem, Ticaret Odas─▒’ndan gelecek ayr─▒nt─▒l─▒ dosyayla birlikte bu konuda gerekli giri┼čimlerde bulunacaklar─▒ sözünü verdi ve çar┼č─▒lardaki durum ile ilgili de yap─▒lacak toplant─▒ sonucunun kendileriyle payla┼č─▒lmas─▒n─▒ istedi.

á á