TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

KU┼×ADASI T─░CARET ODASI ├ťST Y├ľNET─░M─░ ve BELED─░YE BA┼×KANI ├ľZER KAYALI B─░R ARAYA GELEREK KU┼×ADASI┬ĺNIN SORUNLARINI G├ľR├ť┼×T├ť

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ üst yönetimi, Belediye Ba┼čkan─▒ Özer Kayal─▒ ile bir araya geldi ve Ku┼čadas─▒ ile ilgili sorunlar─▒ ve çözüm önerilerini görü┼čtü.

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’nda gerçekle┼čen toplant─▒da Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, Meclis Ba┼čkan─▒ Mahmut Özta┼č, Yönetim Kurulu Ba┼čkan Yard─▒mc─▒lar─▒ Nam─▒k Kemal Daylan, Nejad Özalp, Yönetim Kurulu üyeleri Müslüm Y─▒ld─▒r─▒m, Macit Demiro─člu, Seydi Y─▒k─▒lmaz, Vedat Ali Talmaç, ─░rfan Yi─čit, Suat Özdemir, Belediye Meclis üyesi ve Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Meclis Katip Üyesi Faik Alp, Belediye Meclis Üyesi ve Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Disiplin Kurulu Üyesi Cem Arslan’da haz─▒r bulundu.

100.000’L─░K PLANDAK─░ ÇEVRE YOLUNUN YAPILMASI ─░Ç─░N ÇALI┼×ILACAK

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ taraf─▒ndan ilçemizde acil çözüm bekleyen sorunlar─▒n Belediye Ba┼čkan─▒ Özer Kayal─▒’ya iletildi─či toplant─▒da, ilk gündem maddesini çevre yolu olu┼čturdu. Çevre yolu çal─▒┼čmalar─▒ndan dolay─▒ ma─čdur olan esnaf─▒n, özellikle ba─člant─▒ yollar─▒n─▒n yap─▒lmamas─▒ nedeniyle s─▒k─▒nt─▒lar─▒n─▒n daha da artt─▒─č─▒n─▒ belirten Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, yaya geçitleri, kald─▒r─▒m ve kot fark─▒ sorunlar─▒n─▒ ve i┼čyerlerine giri┼člerin sa─članmas─▒n─▒ gündeme getirdi. Belediye ba┼čkan─▒ Özer Kayal─▒’n─▒n ba─člant─▒ yollar─▒n─▒n biran önce yap─▒lmas─▒ ve esnaf─▒n ma─čduriyetini gidermek için çal─▒┼čt─▒klar─▒n─▒ söyledi─či toplant─▒da, Ku┼čadas─▒’n─▒ ortadan ikiye bölen yolun tam anlam─▒yla çevre yolu olmad─▒─č─▒, d─▒┼č─▒ndan geçecek ve 100.000’lik planda da bulunan alternatif çevre yoluyla ilgili Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ taraf─▒ndan çal─▒┼čma ba┼člat─▒lmas─▒ konusunda fikir birli─čine var─▒ld─▒.

T─░CAR─░ ENVANTER DE─×ERLEND─░R─░LD─░

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, s─▒kl─▒kla

gündeme getirdi─čini belirtti─či Ticaret Odas─▒ taraf─▒ndan haz─▒rlanan ve güncellenen Ticari Envanter ve merkezde meydana gelen s─▒k─▒┼č─▒kl─▒kla ilgili de ba┼čkan Kayal─▒’ya rakamlar ve grafiklerle bilgi verdi. Kamu binalar─▒, bankalar, okullar, i┼čyerlerinin ayn─▒ alanda s─▒k─▒┼čt─▒─č─▒n─▒, otopark ve trafik sorunun h─▒zla büyüdü─čünü belirten Akdo─čan, yeni cazibe merkezleri ve sosyal alanlar yarat─▒lmas─▒ gerekti─čini dile getirdi.  Davutlar ve Güzelçaml─▒’ya k─▒sa bir süre içerisinde deniz taksilerin ba┼člayaca─č─▒n─▒ söyleyen Belediye Ba┼čkan─▒ Kayal─▒’da bir k─▒s─▒m da olsa rahatlama sa─članaca─č─▒n─▒ belirtti.

Pazaryerleri ile ilgili esnaf─▒ ilgilendiren s─▒k─▒nt─▒lar─▒n da görü┼čüldü─čü toplant─▒da Belediye Ba┼čkan─▒ Özer Kayal─▒, Pazar yerleri konusunda yapaca─č─▒ düzenlemeler hakk─▒nda bilgi verdi ve Ticaret Odas─▒’n─▒n,dükkanlarda al─▒┼čveri┼čin artmas─▒ için düzenli olarak yap─▒lmas─▒n─▒önerdi─či indirim günleri ile ilgili ad─▒mlar at─▒lmas─▒ planland─▒.

Ku┼čadas─▒’nda hal ve mezbaha konular─▒nda s─▒k─▒nt─▒lar─▒n da görü┼čüldü─čü toplant─▒da,Ba┼čkan Özer Kayal─▒ bu iki konununda gündemlerinde oldu─čunu ve enk─▒sa zamanda çözüme ula┼č─▒laca─č─▒n─▒ belirtti.

TANITIM TEK ELDEN YAPILACAK

Ku┼čadas─▒ gibi turistik bir ilçenin en önemli sorunlar─▒ndan biri olan tan─▒t─▒m’─▒n tek elden ve profosyonel kadrolar taraf─▒ndan yap─▒lmas─▒, metaryellerin tek elde toplanmas─▒ ve sosyal medyan─▒n aktif olarak kullan─▒lmas─▒ konusunda görü┼č birli─čine var─▒ld─▒.Ticaret odas─▒ binas─▒nda haz─▒r bulunan Turizm tan─▒tma derne─činde, katk─▒ sa─člayacak kurumlar─▒n olu┼čturaca─č─▒ yönetim kurulu ile yürütülecek olan tan─▒t─▒m program─▒ için görü┼čmelere ba┼člamak için ticaret odas─▒na görev verildi.Ba┼čkanl─▒─č─▒n─▒ belediye ba┼čkan─▒ yada görevlendirece─či bir meclis üyesinin yapaca─č─▒ derne─čin,yönetim kurulundada ticaret odas─▒,esnaf ve ┼čoförler odas─▒ gibi katk─▒ koyacak kurumlar─▒n olmas─▒ konusunda mutab─▒k kal─▒nd─▒.

L─░MAN VE ÇAR┼×I ESNAFININ SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Liman giri┼člerine gelen turistlere yönelik bilgilendirme amaçl─▒ barkovizyon kurma konusunda harekete geçtiklerini belirten Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, belli noktalara kurulacak tan─▒t─▒m standlar─▒ ile de çar┼č─▒lardaki esnafa destek sa─članaca─č─▒n─▒ söyledi.

Gemi acentalar─▒n─▒n gelen yolcular─▒ belli noktalara b─▒rakarak çar┼č─▒ içerisinden geçmelerinin sa─članmas─▒ ve bu konuda yap─▒labileceklerin de görü┼čüldü─čü toplant─▒da Kervansaray konusu da gündeme geldi. Yap─▒lacak bir toplant─▒ ile Kervansaray’─▒ alan firma ile görü┼čülmesinin kararla┼čt─▒r─▒ld─▒─č─▒ toplant─▒da Ku┼čadas─▒ ile ilgili di─čer imar sorunlar─▒, çöp, ayd─▒nlatma, yönlendirme, i┼čportac─▒lar, ege kimli─činin yeniden kazan─▒lmas─▒ ve Ku┼čadas─▒ ile ilgili Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ taraf─▒ndan öngörülen bir çok sorun maddeler halinde ve görselleriyle desteklenmi┼č ┼čekilde belediye Ba┼čkan─▒ özer Kayal─▒’ya sunuldu.

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu üyelerinin de görü┼člerini belirtti─či toplant─▒n─▒n sonunda Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ taraf─▒ndan belirlenen sorunlar─▒n yol gösterici olaca─č─▒n─▒ söyleyen Ku┼čadas─▒ Belediye ba┼čkan─▒ Özer Kayal─▒ ve Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan s─▒k s─▒k biraraya gelerek, sorunlar─▒n çözümü noktas─▒nda birlikte hareket etmeye karar verdi.

á á