TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

├çAR┼×I SORUNLARI ├çAR┼×IDA G├ťNDEME GELD─░

Çar┼č─▒lardaki ve özellikle Barbaros Bulvar─▒’ndaki sorunlar─▒ görü┼čmek üzere,  Ku┼čadas─▒ Kaymakam─▒ Muammer AKSOY, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar AKDO─×AN, Meclis Ba┼čkan─▒ Mahmut ÖZTA┼×, Meclis Ba┼čkan Yard─▒mc─▒s─▒ Tolga ERDEM, Yönetim Kurulu Üyeleri ─░rfan Y─░─×─░T ve Seydi YIKILMAZ, Kuyumcular Derne─či Ba┼čkan─▒ Özgür EVRAN, Ku┼čadas─▒ Belediyesi Meclis Üyesi Nail Özazman ve Levent Ö─čren, Barok Hal─▒’da çar┼č─▒ esnaf─▒ ile bir araya geldi.

Sorunlar─▒n ve çözüm önerilerinin görü┼čüldü─čü toplant─▒da söz alan Ku┼čadas─▒ Kuyumcular Derne─či Ba┼čkan─▒ Özgür EVRAN; toplant─▒n─▒n amac─▒n─▒n i┼člerimizi daha iyi hale nas─▒l getiririz?, s─▒k─▒nt─▒lar─▒m─▒z─▒ nas─▒l a┼čar─▒z?, Proje olarak ileriye yönelik neler yapabiliriz? konular─▒nda bir sohbet oldu─čunu belirtti ve 3 dönemden beri Barbaros Hayrettin Pa┼ča Bulvar─▒ için proje sözü al─▒nd─▒─č─▒n─▒, gelen turistin ana arter olan bu bulvardan yay─▒ld─▒─č─▒n─▒ söyledi ve oturma yerleri, çöplerin toplanmas─▒, park yeri sorunu ve banka tadilatlar─▒n─▒n bir tak─▒m s─▒k─▒nt─▒lar ortaya ç─▒kard─▒─č─▒n─▒ dile getirdi.

Ku┼čadas─▒ Kaymakam─▒ Muammer AKSOY, toplant─▒da yapt─▒─č─▒ konu┼čmada sat─▒┼člar─▒n artmas─▒ için 3 konunun çok önemli oldu─čunu belirterek, bunlar─▒n “satacak ürün”, “mekan” ve “güven” oldu─čunu söyledi. Öncelikle sat─▒lan ürünün Ku┼čadas─▒ ile özde┼čle┼čmesi ve Ku┼čadas─▒’na özgü ürünler olmas─▒ gerekti─čini belirten Kaymakam Aksoy, bu konuda Ku┼čadas─▒’n─▒ en iyi anlatan hediyelik e┼čya yar─▒┼čmas─▒ açabileceklerini ifade etti. ─░kinci önemli konunun mekan ve atmosfer oldu─čunu, gelen turistlerin “buray─▒ mutlaka görmeliyim, görmeden gitmemeliyim” demesi gerekti─čini belirten Aksoy, üçüncü önemli konunun da güven oldu─čunu belirtti ve bu üç unsurun sa─članmas─▒ durumunda sat─▒┼člar─▒n 5’e

katlanaca─č─▒na emin oldu─čunu söyledi.

Ku┼čadas─▒ Kaymakam─▒ Muammer AKSOY Kaleiçi için, Koruma Kurulu, Belediye, Ticaret Odas─▒ ve Mimarlar Odas─▒’n─▒n içinde yer alaca─č─▒ ve çar┼č─▒ esnaf─▒n─▒n da onay─▒n─▒n al─▒naca─č─▒ bir proje yapt─▒rabilece─čini belirtti, ancak k─▒sa vadedeki sorunlar için Kaymakaml─▒k olarak hemen harekete geçeceklerini, hanutçulu─ča asla taviz verilmeyece─čini, emniyet güçlerinin art─▒r─▒laca─č─▒n─▒ ve ayd─▒nlatma, trafik gibi sorunlar─▒n hemen çözülece─čini ifade etti.

Ku┼čadas─▒ Belediye Meclis Üyesi Nail Özazman’da toplant─▒da yapt─▒─č─▒ konu┼čmada; tam 1 ayd─▒r görevde olduklar─▒n─▒, 7 May─▒s’ta Müdürlüklerin yeniden kuruldu─čunu, ve kurumsal bir yap─▒ olu┼čturmaya çal─▒┼čt─▒klar─▒n─▒ belirterek, Belediye hizmetlerini daha sa─čl─▒kl─▒ vermeye çal─▒┼čacaklar─▒n─▒ söyledi. Çar┼č─▒ ile ilgili konularda esnafla birlikte karar verilece─čini dile getiren Özazman, trafik ile ilgili konularda komisyonun çal─▒┼čt─▒─č─▒n─▒, imar planlar─▒n─▒n ve yönetmeliklerin yeniden ele al─▒naca─č─▒n─▒ söyledi ve i┼čportalar─▒ ve seyyar sat─▒c─▒lar─▒ tamamen kald─▒racaklar─▒n─▒ belirterek, Çar┼čamba Pazar─▒n─▒n ise tamamen kald─▒r─▒lamayaca─č─▒n─▒, ancak ma─čazalardaki ürünlerin orada sat─▒lamayaca─č─▒n─▒ ifade etti.

Bir gün önce de esnafla bir araya gelen Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar AKDO─×AN, bu sorunlar─▒n y─▒llarca tart─▒┼č─▒ld─▒─č─▒n─▒ ve s─▒k─▒nt─▒lar─▒n Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ taraf─▒ndan haz─▒rlanan raporlarda da yer ald─▒─č─▒n─▒ söyledi ve çözüm a┼čamas─▒nda hep bir aya─č─▒n eksik kald─▒─č─▒n─▒ belirterek, 2012 y─▒l─▒nda tur operatörleri, Belediye ve Ticaret Odas─▒’n─▒n da yer ald─▒─č─▒, kruvaziyer mü┼čterilerinin çar┼č─▒larda daha fazla dola┼čmas─▒n─▒ sa─člamak amaçl─▒ yap─▒lan protokolü örnek vererek, “bir protokol yap─▒ld─▒, ancak uygulanamad─▒” dedi. Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ taraf─▒ndan haz─▒rlanan ticari envanter raporunda da görüldü─čü gibi Ku┼čadas─▒’n─▒n Marina-Vergi Dairesi-Küçükada üçgeni aras─▒nda s─▒k─▒┼čt─▒─č─▒n─▒ söyleyen Akdo─čan, önümüzdeki günlerde Belediye Ba┼čkan─▒ Özer Kayal─▒’n─▒n da kat─▒laca─č─▒ Yönetim Kurulu toplant─▒s─▒nda, bu sorunlar─▒ kendisine ileteceklerini ifade etti. Ku┼čadas─▒’nda tabela kirlili─či oldu─čunu söyleyen Akdo─čan, Ku┼čadas─▒ Ticaret odas─▒ olarak yönlendirmeler ve barkovizyon ile ilgili bir çal─▒┼čma ba┼člatt─▒klar─▒n─▒ belirtti.

Faaliyete geçen Kongre Merkezi’nin de çar┼č─▒lara fayda sa─člayaca─č─▒n─▒ ve Ku┼čadas─▒’n─▒n ikinci liman─▒ olaca─č─▒n─▒ ifade eden Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar AKDO─×AN, yerli turiste daha fazla önem gösterilmesi gerekti─činin de alt─▒n─▒ çizdi.

Toplant─▒n─▒n sonunda Ku┼čadas─▒ Kaymakam─▒ Muammer AKSOY, sat─▒lan ürünlerin ihtiyaçlara uygun ve Ku┼čadas─▒’na özgü olmas─▒ ve geli┼čtirilmesi gerekti─čini tekrar hat─▒rlatarak, çar┼č─▒lardaki atmosferin mutlaka iyile┼čtirilmesi ve güvenin sa─članmas─▒ gerekti─čini söyledi ve toplant─▒n─▒n çok verimli oldu─čunu, bu tür toplant─▒lar─▒n ve sohbetlerin daha s─▒k yap─▒lmas─▒ gerekti─čini belirtti.

á á