POLİS HAFTASI KUŞADASI’NDA TÖRENLE KUTLANDI

Polis Teşkilatı’nın 169. Kuruluş yıldönümü kapsamında 10 Nisan Polis Haftası, Kuşadası’nda törenle kutlandı.

Atatürk Meydanındaki törene Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Garnizon Komutanı Binbaşı Ferhat Aslan, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Can, Ä°lçe Emniyet Müdürü Mustafa Topal, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Meclis Başkanı Mahmut Öztaş, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri, siyasi parti temsilcileri, polisler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve Ä°stiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Ä°lçe Emniyet Müdürü Mustafa Topal, günün anlam ve önemini içeren konuşmasında; Bu anlamlı günde başarıları, fedakârlıkları ve kahramanlıklarıyla milletimizin sevgisini en üst seviyede kazanmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türk Polisi

bu güne kadar Cumhuriyetin temel niteliklerine, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelen her türlü saldırı ve tehdidi büyük bir başarı ile bertaraf etmiştir.  Dedi ve Emniyet teşkilatının 169. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın sevinci ve mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy’da konuşmasında; polis ve jandarma teşkilatlarımız, kamu düzenini korumakta , kanun hakimiyetini sağlamakta, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygıyı temin etmekte, suçu önlemeye, suçluları yakalayıp yargı önüne çıkarmaya çalışmakta, toplumsal huzuru ve sükunu sağlamaktadırlar. Güvenlik önemli bir ihtiyaç olduğu kadar, güvenliği sağlama görevi de o kadar zor bir görevdir.  Dedi. Aksoy; Yurttaşlarımızın kendi güvenlikleri ve toplum Güvenliği için, yasalara ve kurallara saygılı, güvenlik görevlilerine yardımcı  ve anlayışlı olmalarını beklemekteyiz” sözleriyle devam ettiği konuşmasının sonunda, Emniyet Teşkilatının 169. Kuruluş yıldönümünü kutladı ve bu uğurda canlarını feda eden şehit polisleri saygıyla andı.