KUŞADASI TİCARET ODASI’NDA MART AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI VE MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI YAPILDI

6 ayda bir yapılması gereken Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı ve Mart ayı olağan Meclis Toplantısı 27.03.2014 Perşembe günü Kuşadası Ticaret Odası Meclis Salonunda yapıldı.

Meclis Başkanı Mahmut Öztaş’ın açılış konuşmasıyla başlayan Meclis toplantısında, Şubat ayı hesaplarının ve Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun onaylanmasının ardından, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’ın başkanlığında 2014 yılının ilk Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı yapıldı.

Başkan Akdoğan’ın, Kuşadası Ticaret Odası’nın düzenlediği sertifikalı ve alınması zorunlu eğitimler ve Çevre yolu çalışmaları sırasında gerçekleşen patlama sonrası Oda hizmet binasında meydana gelen hasar ve yapılan görüşmeler ile ilgili Komite Üyelerine bilgi vermesiyle devam eden toplantıda  Yönetim kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Nisan ayı içerisinde Kongre Merkezinde düzenlenecek olan TÜRMOB 5. Türkiye Etik Kongresi hakkında da bilgi verdi. Kongrede aynı zamanda konuşmacı olan Akdoğan, her zaman Kuşadası için 2. Liman olacağını dile getirdiği ve ilk büyük organizasyonunu yapacak olan Kongre Merkezinin ve kongre için Kuşadası’na gelecek 3000 kişinin önemine değindi ve  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) de kongre ve toplantıları için KOMER’i önereceklerini belirtti.

Yaklaşan sezon öncesi değerlendirmelerle devam eden toplantıda, çevre yolunun bitmediğini söyleyen  Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, “sezon başlamadan en azından yan yolların bir an önce bitirilerek, bağlantının sağlanması çok önemli “dedi ve Oda olarak konuyu takip ettiklerini, Karayollarıyla görüşmeleri sürdürdüklerini belirtti. Altyapıdaki problemlerin de

çalışmaları olumsuz yönde etkilediğini ve yolun bitmesiyle farklı sorunların da ortaya çıkacağını dile getiren Akdoğan, çevre yolundaki dükkanlara giriş verilmesi için Karayollarına dilekçe verildiğini söyledi. Meclis ve Meslek Komiteleri üyelerinin de görüşlerini belirttiği toplantıda, konuyla ilgili ilgili makamlara yazı yazılmasına karar verildi.

Kuşadası Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı Tolga Erdem’in geçtiğimiz günlerde katıldığı, İzmir’de düzenlenen, Kruvaziyer Turizmiyle ilgili toplantısı hakkında bilgi vermesiyle devam eden toplantıda, bir gemi acentasının Selçuk’ta açmayı planladığı AVM ile ilgili de değerlendirme yapıldı ve recomende sisteminin en üst seviyeye çıktığı, bunun da doğru olmadığı dile getirildi.

Yerel seçimlerde, seçilen belediye başkan adayının ilk iş olarak, tüm paydaşların katılımıyla bir çalıştay düzenlemesinin ve çıkan sonuca göre Kuşadası’nın 5 yılının planlanmasının doğru olacağının da görüşüldüğü toplantı, dilek ve temenniler ile son buldu.