TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

KU┼×ADASI T─░CARET ODASI┬ĺNDA MART AYI OLA─×AN MECL─░S TOPLANTISI VE MESLEK KOM─░TELER─░ ORTAK TOPLANTISI YAPILDI

6 ayda bir yap─▒lmas─▒ gereken Meslek Komiteleri Ortak Toplant─▒s─▒ ve Mart ay─▒ ola─čan Meclis Toplant─▒s─▒ 27.03.2014 Per┼čembe günü Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Meclis Salonunda yap─▒ld─▒.

Meclis Ba┼čkan─▒ Mahmut Özta┼č’─▒n aç─▒l─▒┼č konu┼čmas─▒yla ba┼člayan Meclis toplant─▒s─▒nda, ┼×ubat ay─▒ hesaplar─▒n─▒n ve Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun onaylanmas─▒n─▒n ard─▒ndan, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan’─▒n ba┼čkanl─▒─č─▒nda 2014 y─▒l─▒n─▒n ilk Meslek Komiteleri Ortak Toplant─▒s─▒ yap─▒ld─▒.

Ba┼čkan Akdo─čan’─▒n, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’n─▒n düzenledi─či sertifikal─▒ ve al─▒nmas─▒ zorunlu e─čitimler ve Çevre yolu çal─▒┼čmalar─▒ s─▒ras─▒nda gerçekle┼čen patlama sonras─▒ Oda hizmet binas─▒nda meydana gelen hasar ve yap─▒lan görü┼čmeler ile ilgili Komite Üyelerine bilgi vermesiyle devam eden toplant─▒da  Yönetim kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, Nisan ay─▒ içerisinde Kongre Merkezinde düzenlenecek olan TÜRMOB 5. Türkiye Etik Kongresi hakk─▒nda da bilgi verdi. Kongrede ayn─▒ zamanda konu┼čmac─▒ olan Akdo─čan, her zaman Ku┼čadas─▒ için 2. Liman olaca─č─▒n─▒ dile getirdi─či ve ilk büyük organizasyonunu yapacak olan Kongre Merkezinin ve kongre için Ku┼čadas─▒’na gelecek 3000 ki┼činin önemine de─čindi ve  Türkiye Odalar ve Borsalar Birli─či’ne (TOBB) de kongre ve toplant─▒lar─▒ için KOMER’i önereceklerini belirtti.

Yakla┼čan sezon öncesi de─čerlendirmelerle devam eden toplant─▒da, çevre yolunun bitmedi─čini söyleyen  Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, “sezon ba┼člamadan en az─▒ndan yan yollar─▒n bir an önce bitirilerek, ba─člant─▒n─▒n sa─članmas─▒ çok önemli “dedi ve Oda olarak konuyu takip ettiklerini, Karayollar─▒yla görü┼čmeleri sürdürdüklerini belirtti. Altyap─▒daki problemlerin de

çal─▒┼čmalar─▒ olumsuz yönde etkiledi─čini ve yolun bitmesiyle farkl─▒ sorunlar─▒n da ortaya ç─▒kaca─č─▒n─▒ dile getiren Akdo─čan, çevre yolundaki dükkanlara giri┼č verilmesi için Karayollar─▒na dilekçe verildi─čini söyledi. Meclis ve Meslek Komiteleri üyelerinin de görü┼člerini belirtti─či toplant─▒da, konuyla ilgili ilgili makamlara yaz─▒ yaz─▒lmas─▒na karar verildi.

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Meclis Ba┼čkan Yard─▒mc─▒s─▒ Tolga Erdem’in geçti─čimiz günlerde kat─▒ld─▒─č─▒, ─░zmir’de düzenlenen, Kruvaziyer Turizmiyle ilgili toplant─▒s─▒ hakk─▒nda bilgi vermesiyle devam eden toplant─▒da, bir gemi acentas─▒n─▒n Selçuk’ta açmay─▒ planlad─▒─č─▒ AVM ile ilgili de de─čerlendirme yap─▒ld─▒ ve recomende sisteminin en üst seviyeye ç─▒kt─▒─č─▒, bunun da do─čru olmad─▒─č─▒ dile getirildi.

Yerel seçimlerde, seçilen belediye ba┼čkan aday─▒n─▒n ilk i┼č olarak, tüm payda┼člar─▒n kat─▒l─▒m─▒yla bir çal─▒┼čtay düzenlemesinin ve ç─▒kan sonuca göre Ku┼čadas─▒’n─▒n 5 y─▒l─▒n─▒n planlanmas─▒n─▒n do─čru olaca─č─▒n─▒n da görü┼čüldü─čü toplant─▒, dilek ve temenniler ile son buldu.

á á