ÖZER KAYALI ve CHP HEYETİ KUŞADASI TİCARET ODASI YÖNETİMİNE PROJELERİNİ ANLATTI

CHP Kuşadası Belediye Başkan Adayı Özer Kayalı ve ekibi, Kuşadası Ticaret Odası Yönetimini ziyaret ederek projeleri konusunda bilgi verdi.

Kayalı konuşmasında, ayrıntılı olarak yapmayı planladıkları çalışmaları anlattı ve projelerinin hepsinin hayata geçebilecek projeler olduğunu belirtti.

Toplantıda projeleri incelediğini söyleyen Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası’nın kaybedecek zamanı olmadığını, bu seçimlerin o nedenle çok önemli olduğunu belirterek, Ticaret Odası olarak Kuşadası için önerileri ile konuşmasına devam etti.

Akdoğan; Öncelikle bir Ege kasabası olan, ancak artık bu kimliği pek yansıtmayan Kuşadası’na, Ege kasabası kimliğinin tekrar kazandırılması gerektiğini söyledi ve ilçemizin Güzelçamlı’ya kadar, limanıyla, marinasıyla, evleriyle bir bütünlük taşıması gerektiğini belirtti. Kesedağı projesinin de güzel bir proje olduğunu ama Ege kimliğini kaybetmeden çalışılması gerektiğini dile getiren Akdoğan, önceliği olan bir başka konunun da doğalgaz olduğunu ve Kuşadası’na en kısa sürede doğalgaz gelmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan konuşmasına “Biz Oda olarak Kuşadası’nın imar planının yapılmasını istemiştik, ama olmadı. Çevre yolu çalışması da bunu gösterdi. Alternatif yol olmaması ve plansızlık ortaya çıktı. İmar planının acilen yapılması lazım. Her zaman altını çizdiğimiz bir başka konu da Kuşadası’nın Adliye, marina, liman arasında sıkışması. Ticaretin, kamu binalarının, okulların, pazar yerinin bu alanda olması birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Ticari envanterimizde de

belirtmiştik, ticaretin % 57’si burada yapılıyor. Bu bölgenin rahatlatılması konusunda da acilen çalışma yapılması gerekiyor” diyerek devam etti.

AKDOĞAN; EN BÜYÜK İSTEĞİMİZ KUŞADASI’NIN ORTAK AKIL İLE YÖNETİLMESİDİR

Kentsel dönüşümün de uygulanması gerektiğini belirten Akdoğan sözlerinin devamında “çok iyi ve çağdaş anlamda tanıtım yapmak lazım. Artık tanıtım özellikle internet üzerinden yapılıyor. Birlik olup, oluşturulacak yönetimle bir noktadan, profesyonellerce Kuşadası’nın tanımı yapılabilir. Kültür ve sanat festivalleri için de öncelikle alanlar yapılması lazım. Amfitiyatro önerimizi daha önce de defalarca dile getirdik.  Dedi.

Seçimlerden sonra uzman bir ekip tarafından yönetilen ve tüm paydaşların katılacağı bir çalıştayla Kuşadası’nın geleceğe yönelik planlamasının daha iyi yapılabileceğini de belirten Akdoğan, en büyük isteğimiz Kuşadası’nın ortak akıl ile yönetilmesidir. Dedi.

Toplantı, CHP Kuşadası Belediye Başkan adayı Özer Kayalı’nın, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’ın önerileri sonrasında gelen soruları cevaplandırması ile son buldu.