KADINLAR GÜNܒNDE “GÜÇLÜ KADINLAR” KUŞADASI TİCARET ODASI’NDA

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “Güçlü Kadınlar “ temalı fotoğraf sergisi Kuşadası Ticaret Odası Sergi Salonunda açıldı. Sanatçı Gülhan Kırdı’nın eserlerinden oluşan sergiye Kuşadalı  kadınlar ve davetliler ilgi gösterdi.

Mimar Sinan Üniversitesi Fotoğraf bölümü mezunu, Fotoğraf Editörü Gülhan Kırdı, Kuşadası Ticaret Odası’ndaki sergisinin açılışında yaptığı konuşmada “Güçlü Kadınlar” projesindeki kadınların, toplumda kadının yeri konusundaki algıya karşı gelen ve kendine güvenen kadınlar olduğunu, toplumda erkek işi diye bilinen işlerde çalışma gücü bulan bu kadınların iyi birer örnek olacağını düşündüğü için bu projeyi hayata geçirdiğini anlattı.

Sergiye Güçlü Kadınlar ismini verirken, kadını güçlü kılan şeyin sadece bu olduğunu düşünmediğini belirten Kırdı, kadını güçlü yapan bir çok öge olduğunu da vurguladı.

Sergi açılışında konuşan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, serginin alışılmışın dışında kadın portreleri çizdiğini ve erkek işi diye bilinen işleri kadınların da yapabileceğini gözler önüne serdiğini söyleyerek sanatçı Gülhan Kırdı’nın ve tüm  kadınların, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

Araba tamircisi, inşaat ustası, erkek berberi, tesviyeci, balıkçı ve daha pek çok erkek işi diye bilinen işleri yapan kadınların fotoğraflarının yer aldığı sergi, 15 Mart’a kadar Kuşadası Ticaret Odası Sergi Salonunda mesai saatleri içerisinde sanatseverlerin beğenisine açık olacak.