İLÇE DANIŞMA KURULU KESEDAĞI PROJESİ İÇİN BİRARAYA GELDİ

Kuşadası İlçe Danışma Kurulu, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy başkanlığında biraraya gelerek Kesedağı ile ilgili hazırlanan proje üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Namık Kemal Daylan, Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Yiğit ve Mali Danışman Mustafa Oğuzkaan’ın de katıldığı,  kurum başkanları, mülki idare amirleri, sivil toplum temsilcileri ve İlçe Danışma Kurulu’nun diğer üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişinin bir araya geldiği toplantıda konuşan Kaymakam Aksoy; Kuşadası’nın menfaati, fikirlerin oluşması ve herkesin fikrini söylemesi için biraraya gelindiğini söyledi ve Kesedağı ile ilgili hazırlanan taslak projeyi katılımcılara sundu.

Kesedağı’nda yapılması planlanan, içinde amfitiyatro, seyir terasları, havuzlar, müze, sosyal alanlar olan ve 1500-2000 kişinin aynı anda dolaşabileceği, denizden gelenlerin ilk anda göreceği bir kule, etrafında güvercin kanadı simgesi ve değişik alternatiflerden oluşarak hazırlanmış projelerin incelendiği ve katılımcıların  görüşlerini belirttiği toplantıda herkesin ortak görüşü; Kesedağı’nın Kuşadası’na hakim ve en güzel manzaraya sahip nokta olduğu ve böyle bir projenin Kuşadası’na çok büyük katkı sağlayacağı oldu.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’da ; Teknoloji çağındayız herkes en güzel noktalardan fotoğraf çekiyor. Burada da yaratılacak noktalarla

fotoğraf meraklıları ve ziyaretçilerin gelmesi ve google’da ilk 3’e girmesi çok önemli dedi ve yapılacak amfitiyatro nun konumuna değinerek, ünlü sanatçıların konserlerinde arka planda Kuşadası manzarasının nefis görüneceğini ve ilçemizin ulusal ve uluslararası arenada tanıtımına katkı sağlayacağını hatırlattı.

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, toplantıya katılımın yüksek olmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, çok güzel fikirler çıktığını söyledi ve Kesedağı bölgesinde kentsel dönüşümün de mutlaka olacağını ve hepsinin aşamalı olarak gerçekleşeceğini belirtti.

Projenin sunulmasının ardından “İlçe Danışma Kurulu’nun Çalışma Yöntemi ne olmalı” sorusunun da tartışıldığı toplantıda görüş bildiren Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar  Akdoğan; yaklaşan yerel seçimlerin ardından tüm sivil toplum kuruluşlarının katılacağı bir çalıştay ve ekip çalışmasıyla Kuşadası’nda planlama yapılabileceğini belirtti ve toplantı Kaymakam Aksoy’un tüm katılımcılara teşekkür ederek, çıkan fikirlerin değerlendirileceğini ve toplantıların devam ederek somut adımlar atılacağını belirtmesiyle sona erdi.