HİJYEN EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Odamız ile Kuşadası Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde, 5 Temmuz 2013 tarihli 28698 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Hijyen Eğitimi Yönetmeliği” kapsamında güzellik ve saç bakım hizmetleri, pazarlama ve perakende, yiyecek içecek hizmetleri, toplum sağlığını koruyucu hizmetler ve gıda teknolojisi alanlarında hizmet veren üyelerimize ve üyelerimizin çalışanlarına yönelik düzenlenen hijyen eğitimleri başladı.

Eğitmen Aysun DURMAN tarafından katılımcılara, hijyen yönetmeliği, hijyenin tanımı, hijyenin nasıl sağlandığı, temizlik ve dezenfeksiyon, sanitasyon, mikroorganizmalar, bakteriler, virüsler, mantarlar, parazitler, hastalıkların bulaşma yolları, enfeksiyon zinciri, sık görülen hastalıklardan besin zehirlenmesi, tifo, kolera, botilismus zehirlenmesi, Hepatit B, bağırsak parazitleri, kızamık, kabakulak, suçiçeği, soğuk algınlığı, grip, verem, uçuk, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, boğmaca, tüberküloz, difteri, sıtma konusunda ayrıntılı bilgiler verildi.

Eğitimin sonunda yapılan sınavda başarılı olan katılımcılara, Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen sertifikaları

önümüzdeki günlerde verilecek.

Odamız ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen Hijyen Eğitimi’ne yeni kayıtlar  başladı. Sürekli düzenlenecek olan eğitimlere başvurmak isteyen üyelerimizin ve çalışanlarının öncelikle Odamıza başvurarak kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Daha fazla bilgi için;

Kuşadası Ticaret Odası Hizmet Binası