T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI 2014 MALİ DESTEK PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ODAMIZDA YAPILDI

Kuşadası Kaymakamlığı ile Odamız işbirliğinde, Güney Ege Kalkınma Ajansı 2014 yılı Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı Odamız toplantı salonunda yapıldı. Güney Ege Kalkınma Ajansı Program Yönetimi Uzmanlarından Zeynep GÖK ve Aydın Yatırım Destek Ofisi Uzmanlarından Aysun KARADAYI tarafından yapılan sunumda, Ajans tarafından önceki yıllarda verilen hibe destekleri ve Ajansın 2014 yılı Mali Destek Programı kapsamında Kâr Amacı Güden Kuruluşlar Ä°çin Yenilikle Dönüşüm ve Çevre konuları ve Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlar Ä°çin Yenilikle Dönüşüm programları hakkında yatırım yapmak isteyen üyelerimize ayrıntılı bilgiler verildi.

2014 Yılı Mali Destek Programları ile toplamda 20 milyon TL’nin bölgeye aktarılmasının planlandığı, kalkınmada özel sektörün özellikle ana sektörlerde itici güç olması nedeniyle 2014 yılı Mali Destek Programının özel sektörü desteklemek üzere planladığını, bu nedenle bu programda özel sektöre 20 milyon TL’lik bütçenin 17 milyon TL’si ayrıldığını ve Kar amacı güden işletmelere yönelik Yenilikle Dönüşüm Mali Destek Programının bütçesi 11 milyon TL olarak belirlendiğini belirtti. Bu program kapsamında işletmelerin yenilik,

teknoloji, tasarım ve markalaşma kapasitelerinin geliştirilerek rekabet güçlerinin arttırılması amaçlandığını ifade eden GÖK, Küçük Ölçekli Altyapı Projelerine yönelik Yenilikle Dönüşüm Mali Destek Programının bütçesinin 3 milyon TL olduğunu, bu program kapsamında bölgenin AR-GE, teknoloji, tasarım, yenilik ve yeniliğe dayalı girişimcilik kapasitesinin attırılması, özel sektör, üniversite, kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğinin geliştirilmesinin amaçlandığını kaydetti.

Kar amacı güden işletmelere yönelik hazırlanan Çevre Mali Destek Programının bütçesinin ise 6 milyon TL olarak belirlendiğini belirten Zeynep GÖK, “Bu program kapsamında ise çevresel sürdürülebilirliği sağlamak üzere bölgede çevre kirliliğinin azaltılması, atıklardan yeni ürün ve enerji üretilmesi ile katma değerin arttırılması amaçlanmaktadır” dedi. Son olarak GEKA desteklerinin Bölge Planına ve Kalkınma Planına dayandığını ifade ederek,  tekliflerinin son başvuru tarihinin 30 Nisan 2014 Çarşamba günü olduğunu belirtti.

Toplantı Aydın Yatırım Destek Ofisi Uzmanlarından Aysun KARADAYI ve Program Yönetimi Uzmanlarından Zeynep GÖK’ün toplantıya katılan üyelerimizin sorularını cevaplaması ile son buldu.

Güney Ege Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Mali Destek Programı hakkında açıklama yapan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar AKDOĞAN, çevre ve yenilik konusunda yatırım yapmak ve işletmelerini geliştirmek isteyen üyelerimizin için bunun çok önemli bir fırsat olduğunu ifade etti ve ilçemizin sadece GEKA değil TKDK, Avrupa Birliği, Ulusal Ajans, TÜBÄ°TAK, gibi ulusal ve uluslararası hibe desteği sağlayan kurum ve kuruluşlardan azami ölçüde yararlanmasının ilçemiz ekonomisine çok önemli katkılarının olacağını ve bu konuda üyesi oldukları Odalarından her zaman destek alabileceklerini sözlerine ekledi.