KERVANSARAY İÇİN TOPLANDILAR

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy başkanlığında, Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden Bölge Müdürü Selami Katran ve Adem Kirlioğlu, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Meclis Başkan Yardımcısı Tolga Erdem, Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç, Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halit Şakar ve Ahmet Altunsoy, Kuşadası’nın tarihi değeri Kervansaray’ı Kuşadası’na kazandırmak için biraraya geldiler.

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy’un Vakıflar Bölge Müdürü’nü de davet ederek konuyla ilgili somut adımlar atılmasını sağladığı toplantıda kurum temsilcileri, Kervansaray’ı Kuşadası Belediyesinin, diğer kurumlarla birlikte hareket ederek alması konusunda fikir birliğine vardılar.

Kervansaray’ın han fonksiyonunu sürdürmesi ve etkin bir şekilde kullanılması, kısmı bir müze, Türk yemeklerini sunan lokanta ve geleneksel dükkanlardan oluşması, konaklanabilecek ve halka açık bir alan olması konusunda ortak görüş içerisinde olan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Meclis Başkan Yardımcısı Tolga Erdem, Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç, Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halit Şakar ve Ahmet Altunsoy, ayrıntılı bir çalışma yapmak için 12 Şubat Çarşamba günü Kuşadası Ticaret Odası’nda konunun uzmanlarıyla da bir araya gelmeyi kararlaştırdılar.

Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Selami Katran’ın da Kervansaray’ı bir kamu kurumunun almasını desteklediği toplantıda konuşan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; Kervansaray tarihi bir değerimiz. Bizim oda olarak çıkış noktamız bu değeri korumak ve işletmesinin Kuşadası’nda kalmasını sağlamak. Belediyenin almasını biz de destekliyoruz. Bu konuda işbirliğine hazırız. dedi.

Toplantının sonunda Vakıflar Bölge Müdürüyle birlikte Kervansaray gezildi ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.