ODAMIZIN KERVANSARAY İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

23 Ocak 2014 tarihli yönetim kurulu toplantımızda gündeme aldığımız Kervansaray konusunda  oluşan genel kanı; burasının kamu elinde kalması, özel şirketlerin eline geçmesi halinde kamuya kapatılabilme riski olduğu, bu nedenle yönetim kurulu olarak ne yapılabileceği konusunda fikir yürütülmesi ve konunun diğer STK’lar, meslek odaları ve belediye gündemine de oturtulması için kamuoyu oluşturulması ve 2 hafta sonra 06-02-2014 tarihli yönetim toplantısında önerilerin değerlendirilmesi fikri kabul edilmiştir. Toplumun tüm kesimlerinin fikrini alarak Kervansaray’ın ne olması gerektiği konusunda karar vermek, kurumsal sorumluluğumuz ve saygımızdır.

Ancak bizim bu kararımızdan sonra iki, üç dernek yöneticisinin üç, beş kişi ile yaptıkları Kervansaray konulu toplantılarda müze olması kararı aldıkları ve bunu topluma dikte etmeye çalıştıkları Ticaret Odası’nın verilmiş kararı olmadığı halde odamızı, burasını ticarethane yapmak istediği şeklinde suçladıkları, yaptıkları toplantılarla ilgili ne başkana ne de yönetim kuruluna hiçbir bilgi vermedikleri gibi odamızdan izin almadan toplantı yeri olarak Ticaret Odası’nı ilan ettikleri, kendi facebook sayfalarında, daha da ileri giderek odamızı karaladıkları tesbit olunmuştur.

Odamızın iyi niyetle gündeme aldığı bu konunun, Kuşadası’nda kamu yararına çivi çakmamış (çakamamış) bazı kişilerce çarpıtılarak kamuoyuna yansıtılması bizi üzmüştür. Öncelikle tüm kesimlerin fikrini almadan müze kararı vermek en basitinden SAYGISIZLIKTIR. Odadan izin almadan yer ve saat belirterek toplantı düzenlemek İŞ BÄ°LMEZLÄ°KTÄ°R. Fikrini almadığınız insanlar hakkında yorum yapmak DEDÄ°KODUDUR.

Bütün bunlara rağmen konu ile ilgili gerekli hassasiyeti göstereceğimizi, toplumun temsil oranı en büyük kurumları Belediye, Ticaret odası, Esnaf Odası ve Şoförler Odası ile görüş alışverişinde bulunacağımızı ve müze fikride dahil olmak üzere her türlü fikri değerlendireceğimizi üyelerimiz ve kamuoyu ile paylaşırız.

KUŞADASI TÄ°CARET ODASI YÖNETÄ°M KURULU