TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

KU┼×ADASI T─░CARET ODASI 3.MESLEK KOM─░TES─░ HAZIRLADI─×I RAPORU KAYMAKAM MUAMMER AKSOY┬ĺA SUNDU

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒, 3. Meslek Komitesi; (yeme-içme-e─člence sektörü) uzun süredir,  Atatürk Bulvar─▒, Kaleiçi, Barlar Soka─č─▒ ve Kad─▒nlar Denizi’nde restaurant, cafe, bar gibi i┼č kollar─▒nda faaliyet gösteren Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ üyeleriyle yapt─▒─č─▒ toplant─▒lar sonucu sektörün sorunlar─▒ ile ilgili öne ç─▒kan konular─▒ içeren raporunu Ku┼čadas─▒ Kaymakam─▒ Muammer Aksoy’a iletti.

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Meclis Ba┼čkan─▒ Mahmut Özta┼č, Yönetim Kurulu Ba┼čkan Yard─▒mc─▒s─▒ Nejad Özalp, Yönetim Kurulu Üyeleri ve 3. Meslek Komitesi üyeleri Seydi Y─▒k─▒lmaz, Macit Demiro─člu ve Genç Giri┼čimciler Kurulu Ba┼čkan─▒ Edip Say─▒alio─člu’nun haz─▒r bulundu─ču toplant─▒da, son günlerde ilçemizde gerçekle┼čen üzücü olaylar da gündeme geldi.

YEME-─░ÇME-E─×LENCE SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNER─░LER─░ GÖRÜ┼×ÜLDÜ

Ku┼čadas─▒’n─▒n turizm aç─▒s─▒ndan eski günlerine dönmeye ba┼člad─▒─č─▒ son y─▒llarda ya┼čanan vahim olaylarla ulusal bas─▒nda gündeme gelmesinin üzücü oldu─čunu belirten ve ya┼čanan bu olaydan dolay─▒ da üzüntüsünü dile getiren Yönetim Kurulu Ba┼čkan Yard─▒mc─▒s─▒ Nejad Özalp’tan sonra söz alan Yönetim Kurulu ve 3. Meslek Komitesi üyesi Seydi Y─▒k─▒lmaz’da komitelerinin aylard─▒r üzerinde çal─▒┼čt─▒─č─▒ raporda, özellikle güvenlik (Barlar soka─č─▒ ve Kaleiçi), MOBESE kamera sistemi, yönlendirme tabelalar─▒, ula┼č─▒m, trafik ve otopark sorunu, her ┼čey dahil sistemi, i┼čyeri açma ruhsatlar─▒na uyulmamas─▒, nitelikli ve kalifiye eleman eksikli─či, fiyat politikalar─▒ndaki dengesizlikler, çevre düzenlemeleri ve tan─▒t─▒m konular─▒n─▒n incelendi─čini ve bu sorunlara ili┼čkin çözüm önerileriyle birlikte sunuldu─čunu söyledi.

Ku┼čadas─▒ Kaymakam─▒ Muammer Aksoy,

ya┼čananlardan son derece üzüntü duydu─čunu, bu konuda ve ilçemizin emniyeti aç─▒s─▒ndan özellikle alan hakimiyeti konusunda çal─▒┼čmalar─▒n sürdü─čünü belirtti ve raporda belirtilen çal─▒┼čmalar─▒n hepsini yapman─▒n gereklili─čini vurgulayarak Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ 3. Meslek Komitesine  çal─▒┼čmalar─▒ndan dolay─▒ te┼čekkür etti.

Kaymakam Muammer Aksoy, Ku┼čadas─▒’nda kaliteyi artt─▒rmak ad─▒na çal─▒┼čmalar─▒n devam etti─čini, bu konuda yak─▒n çevrede bulunan tüm destinasyonlara ula┼čacak rayl─▒ sistem ve bisiklet yoluyla, bireysel turizmin de canlanaca─č─▒n─▒ söyledi ve Keseda─č─▒’nda yap─▒lmas─▒ planlanan projeyle ilgili de bilgi verdi. Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’n─▒n da ─▒srarla üzerinde durdu─ču amfitiyatro’nun da bu alanda yap─▒laca─č─▒n─▒ belirten Kaymakam Aksoy, birçok sosyal alan─▒ içinde bar─▒nd─▒ran ve Ku┼čadas─▒’n─▒n en güzel noktas─▒nda olan bu projeyle Ku┼čadas─▒’na gelenlerin art─▒k belli bir alanda toplanmayaca─č─▒n─▒, Ku┼čadas─▒’nda bir noktada toplan─▒lmas─▒n─▒n her aç─▒dan dezavantaj oldu─čunu söyledi.

Toplant─▒n─▒n sonunda Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Meclis Ba┼čkan─▒ Mahmut Özta┼č, Yönetim Kurulu Ba┼čkan Yard─▒mc─▒s─▒ Nejad Özalp, Yönetim Kurulu Üyeleri ve 3. Meslek Komitesi üyeleri Seydi Y─▒k─▒lmaz, Macit Demiro─člu ve Genç Giri┼čimciler Kurulu Ba┼čkan─▒ Edip Say─▒alio─člu, Kaymakam Muammer Aksoy’un önerisiyle, 3. Meslek Komitesinin haz─▒rlad─▒─č─▒ rapor do─črultusunda ilk etapta belirlenen sorunlardan MOBESE, yönlendirme tabelalar─▒ ve ayd─▒nlatma konular─▒nda kesin noktalar belirleyerek somut ad─▒mlar at─▒lmas─▒ ve hayata geçmesinin sa─članmas─▒ amac─▒yla Kaymakam Aksoy’a iletme karar─▒ ald─▒lar.

á á