TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

Y├ľNET─░M KURULU BA┼×KANI SERDAR AKDO─×AN ─░KT─░SAD─░ KALKINMA VAKFI ( ─░KV) NIN GENEL KURULUNA T├ťRK─░YE ODALAR VE BORSALAR B─░RL─░─×─░┬ĺN─░ TEMS─░LEN ─░KV DELEGES─░ OLARAK KATILDI

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, AB Bakan─▒ Mevlüt Çavu┼čo─člu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birli─či Ba┼čkan─▒ M. Rifat Hisarc─▒kl─▒o─člu, ─░KV Ba┼čkan─▒ Prof. Dr. Haluk Kabaalio─člu ve Vak─▒f üyelerinin de bulundu─ču ─░KV ( ─░ktisadi Kalk─▒nma Vakf─▒)n─▒n 51. Ola─čan Genel Kuruluna, Türkiye Odalar ve Borsalar Birli─či‘ni  temsilen Delege olarak kat─▒ld─▒.

16 0cak 2014 tarihinde TOBB ─░stanbul Hizmet Binas─▒nda gerçekle┼čen Genel Kurul,  ─░KV Ba┼čkan Prof. Dr. Haluk Kabaalio─člu’nun ─░KV ‘nin kurulu┼č amac─▒ ve kuruldu─čundan beri yap─▒lan çal─▒┼čmalar─▒ anlatt─▒─č─▒ konu┼čmas─▒ ile ba┼člad─▒, daha sonra TOBB Ba┼čkan─▒ M. Rifat Hisarc─▒kl─▒o─člu’nun konu┼čmas─▒ ile devam etti. Hisarc─▒kl─▒o─člu konu┼čmas─▒nda, AB üyeli─činin anlam─▒n─▒, ‘kurallar ve kurumlar ülkesi haline gelmek’ olarak aç─▒klarken, ┼čunlar─▒ söyledi: “AB uyum süreci asl─▒nda bize kapsaml─▒, ba┼čar─▒s─▒ denetlenmi┼č bir reçete sunuyor. Bu reçetedeki ilaçlar─▒, kullan─▒m ko┼čullar─▒na sayg─▒ göstererek kullanmam─▒z gerekir. Bu çerçevede, 2001 y─▒l─▒nda ba┼člayan kapsaml─▒ reformlara devam ettirmeliyiz. Zira pedal çevirmeyi b─▒rakt─▒─č─▒m─▒zda bisikletin ba┼č─▒na gelenler hepimizin malumudur.”dedi.

Hisarc─▒kl─▒o─člu konu┼čmas─▒n─▒n devam─▒nda ​Türkiye AB ili┼čkilerini gündeme getirme ┼čans─▒ verilmesinden ve AB konusunda bilgilendirme sa─člam─▒┼č oldu─čundan dolay─▒ ─░KV yönetim Kuruluna te┼čekkür ederek, Türk Özel Sektörünün AB ‘ye nas─▒l bakt─▒─č─▒n─▒n en somut göstergesinin ─░KV oldu─čunu ve TOBB olarak ─░KV’ye her zaman destek olmaya devam edeceklerini de belirtti.

Genel kurula kat─▒lan AB Bakan─▒ ve Ba┼čmüzakereci Mevlüt Çavu┼čo─člu; ─░KV nin

51. Ola─čan Genel Kurulu’nda bulunmaktan dolay─▒ duydu─ču mutlulu─ču dile getirirken, görevini devrald─▒─č─▒nda kendisini ziyaret eden ilk ki┼čilerden biri olan TOBB Ba┼čkan─▒ M. Rifat Hisarc─▒kl─▒o─člu ile yapt─▒─č─▒ görü┼čmede ilk yol haritalar─▒n─▒n ─░KV oldu─čunu belirtti. AB serüveninin hangi noktaya nas─▒l geldi─čini, yap─▒lan reformlar─▒n nas─▒l yap─▒ld─▒─č─▒n─▒ ve i┼č dünyas─▒na ne ┼čekilde yans─▒d─▒─č─▒n─▒ en yak─▒ndan ya┼čayan kurum olan ─░KV sayesinde, bu süreçteki hiçbir politikac─▒n─▒n yaln─▒z olmad─▒─č─▒n─▒ söyledi.

Bakan Çavu┼čo─člu son olarak, bu serüvende verilen sözlerin kar┼č─▒l─▒kl─▒ olarak tutulmas─▒n─▒n ve somut ad─▒mlar at─▒lmas─▒n─▒n art─▒k zaman─▒n─▒n geldi─čini de belirtti.

AKDO─×AN; AB ÜYEL─░─×─░ SÜREC─░NDE HERKESE GÖREV DÜ┼×MEKTED─░R

─░KV’nin 51. Ola─čan Genel Kuruluna TOBB delegesi olarak kat─▒lan Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, AB ve Türkiye –AB ili┼čkilerindeki geli┼čmeler hakk─▒nda Türk i┼č dünyas─▒n─▒ ve kamuoyunu bilgilendirmek amac─▒ ile  ─░stanbul Ticaret Odas─▒ ve ─░stanbul Sanayi Odas─▒n─▒n ortak giri┼čimleri ile 1965 y─▒l─▒nda kurulan ─░KV ‘nin, kuruldu─čundan bu yana düzenledi─či seminerler, toplant─▒lar ve panellerle, yurt içi ve yurt d─▒┼č─▒nda geçekle┼čtirdi─či faaliyetler ile Türkiye- AB ili┼čkileri konusunda sayg─▒n bir kurulu┼č oldu─čunu belirterek,  “ Türkiye’nin AB üyeli─či sürecinde sadece hükümete de─čil sivil toplum kurulu┼člar─▒ndan, medya kurulu┼člar─▒na, sivil vatanda┼ča kadar herkese görev dü┼čmektedir. ─░KV ‘nin de bu anlamda, özellikle ülkemizin yurt d─▒┼č─▒nda tan─▒t─▒m─▒n─▒ yapmak, kamuoyunu bilgilendirmek amac─▒ ile haz─▒rlatt─▒─č─▒ raporlar, düzenledi─či seminerler ve Türkiye AB bütünle┼čme sürecinde katk─▒da bulunacak projeler bu süreçte önemli bir yer edinmektedir.” dedi. Akdo─čan ayr─▒ca ─░KV’nin 51. Genel Kurul’un da seçilen yönetim kurulu üyelerine ba┼čar─▒lar diledi.

Divan Ba┼čkanl─▒─č─▒n─▒ ─░TO Ba┼čkan─▒ ─░brahim Ça─člar’─▒n yapt─▒─č─▒ ─░KV 51. Ola─čan Genel Kurulu toplant─▒s─▒nda eski MÜS─░AD Ba┼čkan─▒ Ömer Cihad Vardan ─░KV Ba┼čkanl─▒─č─▒na seçildi. 2013-2015 Dönemi ─░KV Yönetim Kurulu ise ┼ču isimlerden olu┼čtu: Ömer Cihad Vardan, Prof. Dr. Haluk Kabaalio─člu, Mesut Okyay, Yavuz Canevi, Atilla Menev┼če, I┼č─▒nsu Kestelli, Ahmet Sayar, Mehmet Nuri Göreno─člu, Zeynep Bodur Okyay, Baha Telli, ─░lyas Genço─člu, ─░lhan Soylu, ┼×ükrü Alkan, Münir Üstün, Tu─črul Kutadgobilik, Hikmet Tanr─▒verdi, Simone Kaslowski

Denetim Kurulu’na seçilen isimler ise Hasan Hüseyin Co┼čkun ve Kenan Atalay da oldu.

á á