YÖNETİM KURULU BAŞKANI SERDAR AKDOĞAN İKTİSADİ KALKINMA VAKFI ( İKV) NIN GENEL KURULUNA TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ’Nİ TEMSİLEN İKV DELEGESİ OLARAK KATILDI

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, İKV Başkanı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu ve Vakıf üyelerinin de bulunduğu İKV ( İktisadi Kalkınma Vakfı)nın 51. Olağan Genel Kuruluna, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği‘ni  temsilen Delege olarak katıldı.

16 0cak 2014 tarihinde TOBB İstanbul Hizmet Binasında gerçekleşen Genel Kurul,  İKV Başkan Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu’nun İKV ‘nin kuruluş amacı ve kurulduğundan beri yapılan çalışmaları anlattığı konuşması ile başladı, daha sonra TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun konuşması ile devam etti. Hisarcıklıoğlu konuşmasında, AB üyeliğinin anlamını, ‘kurallar ve kurumlar ülkesi haline gelmek’ olarak açıklarken, şunları söyledi: “AB uyum süreci aslında bize kapsamlı, başarısı denetlenmiş bir reçete sunuyor. Bu reçetedeki ilaçları, kullanım koşullarına saygı göstererek kullanmamız gerekir. Bu çerçevede, 2001 yılında başlayan kapsamlı reformlara devam ettirmeliyiz. Zira pedal çevirmeyi bıraktığımızda bisikletin başına gelenler hepimizin malumudur.”dedi.

Hisarcıklıoğlu konuşmasının devamında ​Türkiye AB ilişkilerini gündeme getirme şansı verilmesinden ve AB konusunda bilgilendirme sağlamış olduğundan dolayı İKV yönetim Kuruluna teşekkür ederek, Türk Özel Sektörünün AB ‘ye nasıl baktığının en somut göstergesinin İKV olduğunu ve TOBB olarak İKV’ye her zaman destek olmaya devam edeceklerini de belirtti.

Genel kurula katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu; İKV nin

51. Olağan Genel Kurulu’nda bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirirken, görevini devraldığında kendisini ziyaret eden ilk kişilerden biri olan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile yaptığı görüşmede ilk yol haritalarının İKV olduğunu belirtti. AB serüveninin hangi noktaya nasıl geldiğini, yapılan reformların nasıl yapıldığını ve iş dünyasına ne şekilde yansıdığını en yakından yaşayan kurum olan İKV sayesinde, bu süreçteki hiçbir politikacının yalnız olmadığını söyledi.

Bakan Çavuşoğlu son olarak, bu serüvende verilen sözlerin karşılıklı olarak tutulmasının ve somut adımlar atılmasının artık zamanının geldiğini de belirtti.

AKDOĞAN; AB ÜYELİĞİ SÜRECİNDE HERKESE GÖREV DÜŞMEKTEDİR

İKV’nin 51. Olağan Genel Kuruluna TOBB delegesi olarak katılan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, AB ve Türkiye –AB ilişkilerindeki gelişmeler hakkında Türk iş dünyasını ve kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile  İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Sanayi Odasının ortak girişimleri ile 1965 yılında kurulan İKV ‘nin, kurulduğundan bu yana düzenlediği seminerler, toplantılar ve panellerle, yurt içi ve yurt dışında geçekleştirdiği faaliyetler ile Türkiye- AB ilişkileri konusunda saygın bir kuruluş olduğunu belirterek,  “ Türkiye’nin AB üyeliği sürecinde sadece hükümete değil sivil toplum kuruluşlarından, medya kuruluşlarına, sivil vatandaşa kadar herkese görev düşmektedir. İKV ‘nin de bu anlamda, özellikle ülkemizin yurt dışında tanıtımını yapmak, kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile hazırlattığı raporlar, düzenlediği seminerler ve Türkiye AB bütünleşme sürecinde katkıda bulunacak projeler bu süreçte önemli bir yer edinmektedir.” dedi. Akdoğan ayrıca İKV’nin 51. Genel Kurul’un da seçilen yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

Divan Başkanlığını İTO Başkanı İbrahim Çağlar’ın yaptığı İKV 51. Olağan Genel Kurulu toplantısında eski MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan İKV Başkanlığına seçildi. 2013-2015 Dönemi İKV Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Ömer Cihad Vardan, Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu, Mesut Okyay, Yavuz Canevi, Atilla Menevşe, Işınsu Kestelli, Ahmet Sayar, Mehmet Nuri Görenoğlu, Zeynep Bodur Okyay, Baha Telli, İlyas Gençoğlu, İlhan Soylu, Şükrü Alkan, Münir Üstün, Tuğrul Kutadgobilik, Hikmet Tanrıverdi, Simone Kaslowski

Denetim Kurulu’na seçilen isimler ise Hasan Hüseyin Coşkun ve Kenan Atalay da oldu.