TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

KU┼×ADASI T─░CARET ODASI Y├ľNET─░M KURULU BA┼×KANI SERDAR AKDO─×AN KU┼×ADASI 105 FM┬ĺDE CANLI YAYIN KONU─×U OLDU

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, Ku┼čadas─▒ 105 FM’de Belma ile Ya┼čam─▒n Renkleri program─▒nda canl─▒ yay─▒n konu─ču oldu.

KU┼×ADASI T─░CARET ODASI AKT─░F B─░R YIL GEÇ─░RD─░

Geride b─▒rakt─▒─č─▒m─▒z 2013 y─▒l─▒nda Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’nda yap─▒lanlar ve 2014 y─▒l─▒ hedefleri hakk─▒nda program yap─▒mc─▒s─▒ Belma Bircil Özgün’ün sorular─▒n─▒ cevapland─▒ran Akdo─čan, Ku┼čadas─▒ çevre yolu ile ilgili görü┼člerini de aç─▒klad─▒.

Belma Bircil Özgün’ün, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’nda yap─▒lan etkinlikler ve özellikle geçti─čimiz günlerde gerçekle┼čen 600. Y─▒l etkinlikleri konusundaki sorusunu cevapland─▒ran Akdo─čan; 600. Y─▒l etkinlikleri büyük ilgi gördü. Amac─▒m─▒z eskiyle yeni aras─▒nda bilgilendirme yap─▒lmas─▒n─▒ sa─člamak ve özellikle bu konuda gençleri bilgilendirmekti. Panelistlerin verdi─či bilgilerle, sergilerimizle, Mehter tak─▒m─▒ ve geleneksel macuncular─▒n görsel ┼čöleniyle bunu sa─člad─▒─č─▒m─▒z─▒ dü┼čünüyorum.  Geçmi┼čimizi bilmezsek gelece─čimizi ┼čekillendiremeyiz.

Ticaret Odalar─▒n─▒n Kanunlar─▒n verdi─či görevlerinin yan─▒ s─▒ra sosyal yükümlülükleri de vard─▒r. Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ olarak biz de resmi görevlerimizin yan─▒nda resmi olmayan görevlerimizle, sadece ticari hayata de─čil, sosyal hayata da katk─▒ sa─člamay─▒ amaçl─▒yoruz.  Dedi.

T─░CARET ODASI SOSYAL YÖNDEN DE ÇOK FAAL

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan programda 2013 y─▒l─▒n─▒n k─▒sa bir özetini yaparken Ticaret Odas─▒’n─▒n her konuda oldukça aktif bir y─▒l geçirdi─čini belirtti ve yap─▒lan e─čitimler, raporlar, anketler, seminerler, paneller ve sergilerle ilgili bilgi verdi. Akdo─čan, aç─▒klamas─▒nda Ticaret Odas─▒’nda üyeler ve çal─▒┼čanlar─▒na yönelik diksiyon, dikkat ve konsantrasyon, beden dili, yönetici asistanl─▒─č─▒, personel yönetimi, g─▒da-hijyen, ilk yard─▒m gibi çe┼čitli konularda sertifikal─▒ ve sertifikas─▒z e─čitimler gerçekle┼čti─čini ve 2014 y─▒l─▒nda da ücretsiz e─čitimlerin devam edece─čini belirtti ve kat─▒lmak isteyenlerin konuyla ilgili Ticaret Odas─▒’n─▒ arayarak bilgi alabileceklerini söyledi. Sözlerinin devam─▒nda Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’nda, üyelerin i┼člerini kolayla┼čt─▒rmak ad─▒na ─░┼čkur, Kosgeb hizmet noktalar─▒ olu┼čturuldu─čunu ve 2013 y─▒l─▒nda Kosgeb destekli uygulamal─▒ giri┼čimcilik e─čitimleriyle amac─▒n Ku┼čadas─▒’n─▒n ticari hayat─▒na ve ekonomisine katk─▒ sa─člamak oldu─čunu söyleyen Akdo─čan, Güney Ege Kalk─▒nma Ajans─▒ deste─čiyle verilen proje yazma e─čitiminden de 90’─▒ Ticaret Odas─▒ üyesi, 30’u kamu personeli olmak üzere 120 ki┼činin yararland─▒─č─▒n─▒, bu projeyle de hedeflerinin Ku┼čadas─▒’n─▒n ulusal ve uluslararas─▒ hibe ve desteklerden daha fazla yararlanmas─▒n─▒ sa─člamak oldu─čunu dile getirdi.

Ticaret Odas─▒ olarak yönetim anlay─▒┼člar─▒n─▒n üyelerine resmi hizmetin yan─▒ s─▒ra de─či┼čik alanlarda da hizmet vermek oldu─čunu belirten Akdo─čan, Ku┼čadas─▒’nda liseye giden ve gelece─čin tacirleri olacak olan binlerce ö─črenciye Ku┼čadas─▒’nda gençli─čin Ku┼čadas─▒’na ve ticarete bak─▒┼č─▒ ve gelece─če yönelik beklentileri konusunda Oda olarak anket yap─▒ld─▒─č─▒n─▒ ve sonuçlar─▒n halen de─čerlendirildi─čini de sözlerine ekledi.

ÇEVRE YOLU ÇALI┼×MALARI ÜYELER─░M─░Z─░ PER─░┼×AN ETT─░

Çevre yolu çal─▒┼čmalar─▒yla ilgili gelen soru üzerine,

çevre yolunda i┼č yapan üyelerin gerçekten peri┼čan oldu─čunu söyleyen Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan; bu çal─▒┼čmalar─▒n yap─▒laca─č─▒ önceden bilinse de net bir tarih verilmeden ba┼članmas─▒ büyük s─▒k─▒nt─▒ya neden oldu. Bir sabah i┼čine gelen üyelerimiz yollar─▒n─▒n kapand─▒─č─▒n─▒, dükkanlar─▒n─▒n önünün kaz─▒ld─▒─č─▒n─▒ gördü. Konuyla ilgili karayollar─▒yla ve ilgililerle görü┼čüyor,  çal─▒┼čmalar─▒ yak─▒ndan takip ediyorum, gerçekten h─▒zl─▒ gidiyor ama bu durumda yap─▒lmas─▒ gereken tek ┼čey en k─▒sa sürede bu yolun bitirilmesi.

AKLIN HAK─░M OLDU─×U B─░R SEÇ─░M D─░L─░YORUM

Madalyonun di─čer yüzünde de Ku┼čadas─▒’nda alternatif yol olmad─▒─č─▒n─▒ gördük. Sadece tüccar, esnaf de─čil halk da peri┼čan oldu. Bundan da ortaya ç─▒kan ┼ču ki, planlar─▒ günlük de─čil, uzun vadeli yapmal─▒y─▒z. 2014 y─▒l─▒ için önümüzde seçim var. ─░┼činin ehli ki┼čilerin seçimlerde kazanmas─▒ önemli. Ki┼čiler de─čil akl─▒n hakim oldu─ču bir seçim olmal─▒. Dedi ve program, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan’─▒n Ku┼čadas─▒ halk─▒n─▒n ve üyelerinin yeni y─▒l─▒n─▒ kutlamas─▒ ile sona erdi.

á á