KUŞADASI TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI SERDAR AKDOĞAN KUŞADASI 105 FM’DE CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası 105 FM’de Belma ile Yaşamın Renkleri programında canlı yayın konuğu oldu.

KUŞADASI TİCARET ODASI AKTİF BİR YIL GEÇİRDİ

Geride bıraktığımız 2013 yılında Kuşadası Ticaret Odası’nda yapılanlar ve 2014 yılı hedefleri hakkında program yapımcısı Belma Bircil Özgün’ün sorularını cevaplandıran Akdoğan, Kuşadası çevre yolu ile ilgili görüşlerini de açıkladı.

Belma Bircil Özgün’ün, Kuşadası Ticaret Odası’nda yapılan etkinlikler ve özellikle geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 600. Yıl etkinlikleri konusundaki sorusunu cevaplandıran Akdoğan; 600. Yıl etkinlikleri büyük ilgi gördü. Amacımız eskiyle yeni arasında bilgilendirme yapılmasını sağlamak ve özellikle bu konuda gençleri bilgilendirmekti. Panelistlerin verdiği bilgilerle, sergilerimizle, Mehter takımı ve geleneksel macuncuların görsel şöleniyle bunu sağladığımızı düşünüyorum.  Geçmişimizi bilmezsek geleceğimizi şekillendiremeyiz.

Ticaret Odalarının Kanunların verdiği görevlerinin yanı sıra sosyal yükümlülükleri de vardır. Kuşadası Ticaret Odası olarak biz de resmi görevlerimizin yanında resmi olmayan görevlerimizle, sadece ticari hayata değil, sosyal hayata da katkı sağlamayı amaçlıyoruz.  Dedi.

TİCARET ODASI SOSYAL YÖNDEN DE ÇOK FAAL

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan programda 2013 yılının kısa bir özetini yaparken Ticaret Odası’nın her konuda oldukça aktif bir yıl geçirdiğini belirtti ve yapılan eğitimler, raporlar, anketler, seminerler, paneller ve sergilerle ilgili bilgi verdi. Akdoğan, açıklamasında Ticaret Odası’nda üyeler ve çalışanlarına yönelik diksiyon, dikkat ve konsantrasyon, beden dili, yönetici asistanlığı, personel yönetimi, gıda-hijyen, ilk yardım gibi çeşitli konularda sertifikalı ve sertifikasız eğitimler gerçekleştiğini ve 2014 yılında da ücretsiz eğitimlerin devam edeceğini belirtti ve katılmak isteyenlerin konuyla ilgili Ticaret Odası’nı arayarak bilgi alabileceklerini söyledi. Sözlerinin devamında Kuşadası Ticaret Odası’nda, üyelerin işlerini kolaylaştırmak adına İşkur, Kosgeb hizmet noktaları oluşturulduğunu ve 2013 yılında Kosgeb destekli uygulamalı girişimcilik eğitimleriyle amacın Kuşadası’nın ticari hayatına ve ekonomisine katkı sağlamak olduğunu söyleyen Akdoğan, Güney Ege Kalkınma Ajansı desteğiyle verilen proje yazma eğitiminden de 90’ı Ticaret Odası üyesi, 30’u kamu personeli olmak üzere 120 kişinin yararlandığını, bu projeyle de hedeflerinin Kuşadası’nın ulusal ve uluslararası hibe ve desteklerden daha fazla yararlanmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.

Ticaret Odası olarak yönetim anlayışlarının üyelerine resmi hizmetin yanı sıra değişik alanlarda da hizmet vermek olduğunu belirten Akdoğan, Kuşadası’nda liseye giden ve geleceğin tacirleri olacak olan binlerce öğrenciye Kuşadası’nda gençliğin Kuşadası’na ve ticarete bakışı ve geleceğe yönelik beklentileri konusunda Oda olarak anket yapıldığını ve sonuçların halen değerlendirildiğini de sözlerine ekledi.

ÇEVRE YOLU ÇALIŞMALARI ÜYELERİMİZİ PERİŞAN ETTİ

Çevre yolu çalışmalarıyla ilgili gelen soru üzerine,

çevre yolunda iş yapan üyelerin gerçekten perişan olduğunu söyleyen Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; bu çalışmaların yapılacağı önceden bilinse de net bir tarih verilmeden başlanması büyük sıkıntıya neden oldu. Bir sabah işine gelen üyelerimiz yollarının kapandığını, dükkanlarının önünün kazıldığını gördü. Konuyla ilgili karayollarıyla ve ilgililerle görüşüyor,  çalışmaları yakından takip ediyorum, gerçekten hızlı gidiyor ama bu durumda yapılması gereken tek şey en kısa sürede bu yolun bitirilmesi.

AKLIN HAKİM OLDUĞU BİR SEÇİM DİLİYORUM

Madalyonun diğer yüzünde de Kuşadası’nda alternatif yol olmadığını gördük. Sadece tüccar, esnaf değil halk da perişan oldu. Bundan da ortaya çıkan şu ki, planları günlük değil, uzun vadeli yapmalıyız. 2014 yılı için önümüzde seçim var. İşinin ehli kişilerin seçimlerde kazanması önemli. Kişiler değil aklın hakim olduğu bir seçim olmalı. Dedi ve program, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’ın Kuşadası halkının ve üyelerinin yeni yılını kutlaması ile sona erdi.