“ARTIK PROJE YAZABİLİYORUZ” ve UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE TAMAMLANDI

Güney Ege Kalkınma Ajansı 2013 yılı teknik destek kapsamında Ajansa Kuşadası Ticaret Odası tarafından verilen “Artık Proje Yazabiliyoruz” projesi tamamlandı. 90’ı Ticaret Odası üyesi, 30’u Kamu Kurum ve Kurumlarından olmak üzere toplam 120 kişiye 2’şer gün süre 16’şar saat “Proje Döngüsü Yönetimi” eğitimi verilmesi amaçlanan proje kapsamında katılımcılar, “Proje Nedir”, “Sorun Ağacı”, “Çözüm Analizi”, “Paydaş Analizi”,” Mantıksal Çerçeve Matrisi”, “Proje Bütçesi” gibi konularda Eğitmen Doç.Dr. Recai KUŞ tarafından eğitim aldılar.

Eğitimlere katılan Kuşadası’nın özel ve kamu sektörü temsilcileri, Proje Döngüsü Yönetimi eğitiminin kendileri için çok yararlı olduğunu, nasıl proje yazacakları ve yazdıkları projeleri nerelere verecekleri konusunda ayrıntılı bilgiler aldıklarını, bu konuda daha uzun süreli ve yeniden eğitim almak istediklerini belirterek,  Güney Ege Kalkınma Ajansı ve Kuşadası Ticaret Odası’na teşekkür ettiler.

Diğer taraftan, Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından

finanse edilen ve Kuşadası Ticaret Odası tarafından organize edilen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri de tamamlandı. Denizli ABİGEM Eğitmeni Psikolog Besim OGELMAN tarafından verilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” ile işletme kurmak isteyen 50 girişimci adayı 9 gün boyunca toplam 70 saat eğitim aldı. Eğitimlerde girişimci adaylarına “Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri”, “İş Planı kavramı ve öğeleri”, “İş Planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları” ve “İş Planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar” konularında eğitim verildi. Eğitimlere katılan girişimci adayları hayallerini gerçekleştirme yolunda İŞKUR-KOSGEB ve KUTO işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin çok yararlı olduğunu, işletmeleri kurma yolunda yeni fikirler ve çok önemli bilgiler elde ettiklerini belirttiler ve söz konusu üç kuruma teşekkür ettiler.

Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar AKDOĞAN; “Proje Döngüsü Yönetimi” ve “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”nin Kuşadası ekonomisi ve ticari hayatı için çok önemli iki eğitim olduğunu söyledi ve ilçemizin ulusal ve uluslararası fon ve hibe desteklerinden daha fazla yararlanabilmesi ve sağlıklı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulmasının ilçemiz açısından önemini vurgulayarak, Ticaret Odası olarak bu tür eğitimlerin Ticaret Odası’nda devam edeceğini belirtti.