“ARTIK PROJE YAZABİLİYORUZ” PROJESİ BAŞLADI

“ARTIK PROJE YAZABİLİYORUZ” PROJESİ BAŞLADI

T.C. Güney Ege Kalkınma Ajansı 2013 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında, Kuşadası Ticaret Odası tarafından Ajansa sunulan ve kabul edilen  “Artık Proje Yazabiliyoruz” projesi dahilinde, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi Kuşadası Ticaret Odası’nda başladı.

30’u Kamu görevlisi, 90’ı Ticaret Odası üyesi olmak üzere toplam 120 kişiye; Proje Nedir?, Sorun Ağacı Nasıl oluşturulur?, Çözüm Analizi Nedir? Paydaşlar Nasıl Belirlenir?, Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı Yönetimi Nedir?, Proje Bütçesi Nasıl oluşturulur gibi konuları içeren, 4 grupta 2’şer gün boyunca 16’şar saat “Proje Döngüsü Yönetimi (Project Cycle Management) eğitimi verilmeye başlandı.

Selçuk Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recai KUŞ tarafından verilen eğitimlerin temel amacı Kuşadası’nın, Kalkınma Ajansı, KOSGEB, TÜBİTAK, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gibi ulusal hibelere ve Avrupa Birliği, Ulusal Ajans, TKDK gibi uluslararası hibe ve desteklere daha fazla başvurması ve bu destek ve hibelerden daha fazla yararlanmasını sağlamak ve Proje Yazma kültürünün yaygınlaştırılmasıdır.

Kuşadası Ticaret Odası

Yönetim Kurulu Başkanı Serdar AKDOĞAN konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kuşadası’nın ve Kuşadası Ticaret Odası üyelerinin, hibe ve desteklerden azami ölçüde yararlanması maksadıyla düzenledikleri Proje Yazma Eğitimi’nin, uzun vadede ilçemize ve ilçemiz ekonomisine çok önemli katkıları olacağını belirtti ve Ticaret Odası olarak yararlı projeler üretmeye devam edeceklerini dile getirdi.