KUŞADASI TİCARET ODASI’NIN ÜYELERİNE YÖNELİK ÜCRETSİZ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Kuşadası Ticaret Odası’nın her yıl üyelerine yönelik düzenlediği ücretsiz eğitimler bu yıl da devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan eğitim takvimi kapsamında, 2013-2014 döneminin ilk eğitimi  “Yönetici Asistanlığı”, ikincisi ise “Personel Yönetimi” konularında gerçekleşti.

YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI EĞİTİMİ

Kuşadası Ticaret Odası Eğitim Salonu’nda gerçekleşen Yönetici Asistanlığı eğitiminde katılımcılara, Humanika Yönetim Danışmanlığı Eğitim Danışmanlarından, Tes-İş Sendikası / İzmir 1. No’lu Şube Yönetim Kurulu Yönetici Asistanı ve İzmir Sekreterler Derneği başkanı Tülin Kavuker tarafından; sekreterlik kavramı, sekreter kelimesinin zaman içinde geçirdiği isim değişikliğinin tanımı (yönetici asistanlığı), sekreterlik mesleğinin önemi, bir sekreterde olması gereken özellikler ve hitap şekilleri konularında eğitim verildi.

PERSONEL YÖNETİMİ EĞİTİMİ

Oldukça kalabalık bir kitlenin yararlandığı personel yönetimi eğitiminde katılımcılar, Toplam Kalite Denetçisi, Humanika Eğitim Danışmanı Kudret Pehlivan’dan özel sektörde ihtiyaç duyulan yetişmiş, pratik bilgiye sahip, meslek uzmanı çalışanlar yetiştirmek, yapılan her işin hangi kanun ve yönetmelik gereği olduğunu öğreterek, yapılmadığında parasal cezalarının ne olduğu ve bu meslekte yaşanabilecek sıkıntı ile hataları tekrar tekrar yaşanmadan, mesleki deneyim ve bilgileri paylaşmak amacıyla konuyla ve Kanun maddeleriyle ilgili eğitim aldılar.

Her iki eğitimin sonunda katılım belgelerini alan katılımcılar, eğitimlerin çok verimli ve faydalı geçtiğini belirttiler ve bu tarz eğitimlerden ücretsiz olarak yararlanmalarını sağladıkları için Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan ve Yönetim Kuruluna teşekkür ettiler.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, eğitimler ile ilgili yaptığı açıklamada, Ticaret Odası olarak her zaman eğitime çok önem verdiklerini ve bu konuda her yıl çalışma yaptıklarını belirtti ve eğitimlere üyelerin gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  Akdoğan; Mart ayına kadar devam edecek eğitimlerin, özellikle üyelerin yararına olacak konulardan seçildiğini, devam edecek eğitimler konusunda üyelerin Ticaret Odası’nı arayarak bilgi alabileceklerini ifade etti.