KUŞADASI TİCARET ODASI 2012 YILI VERGİ ÖDÜLLERİ TÖRENLE SAHİPLERİNİ BULDU

Kuşadası Ticaret Odası’nda gerçekleşen törenlerde, Vergi Ödüllerinin yanı sıra Kuşadası Ticaret Odası III. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenlere de ödülleri verildi ve Kuşadası Güvercin Dergisi’nin 4. Yılı kutlandı.

Törenler öncesinde düzenlenen kokteylde protokol, iş ve siyaset dünyası bir araya geldi. İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Topal, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Yusuf Emik, Vergi Dairesi Müdürü Hulki Sarıoğlu, Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel, Şoförler Odası Başkanı Hüsnü Öten,  Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Sefa Yüksel, Meclis Üyesi Önder Uzdil, Odamız Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Komite üyeleri ve Odamız üyeleri  katıldı.

Kuşadası Güvercin dergisinin 4. Yılı için hazırlanan pasta kesiminde konuşan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; Kuşadası Güvercin dergisinin başarıyla dolu 4 yılı geride bıraktığını söyledi ve içeriği, baskı adedi ve ulaştığı noktalar ile bölgede tek olan derginin Kuşadası Ticaret Odası’ndan haberler vermenin yanında ilçemizin tanıtımına da katkıda bulunduğunu belirtti.

Başkan Akdoğan’ın 4 yıldır kesintisiz çıkan Kuşadası Güvercin dergisine yazılarıyla katkıda bulunanlara ve reklam verenlere teşekkür etmesinin ardından, Kuşadası Ticaret Odası yönetim kurulu eski başkanı Ali Ergül, Emniyet Müdürü Mustafa Topal, Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel, Kuşadası Vergi Dairesi Müdürü Hulki Sarıoğlu ve Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte pasta kesimi gerçekleşti.

Kuşadası Ticaret Odası’nda etkinlikler, Kuşadası Ticaret Odası tanıtım filminin izlenmesinin ardından vergi ödül töreni ile devam etti. 2012 Mali yılı en yüksek

kurumlar ve gelir vergisi ödeyen üyelerin takdir töreninde konuşan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan;  Tanıtım filminde de görüldüğü gibi Kuşadası Ticaret Odası’nın nereden nereye geldiği ortada.  Birlik ve beraberlikle çok şey yapılabiliyor. Kuşadası Ticaret Odası’nda da bu birlik ve beraberlik var. Odamız güçlü bir kuruluş ama tek başına güçlü olmak yeterli değil. Hep beraber güçlü olmalıyız ve Kuşadası’nı turizmde üst noktalara çıkarmalıyız.  Bunun için de istekleri iyi anlamalı ve dinlemeliyiz. Biz Oda olarak bu noktada dinlediklerimizi ve istekleri içeren raporlar hazırlıyoruz ve ilgililere iletiyoruz.

İletişimimizi sağlayan dergimizin 4. Yılını kutladık. Üyelerimizi teşvik etmek için vergi ödül töreni düzenliyoruz. İlk 100’e girmek takdire değer, amacımız da onları takdir etmek.

Düzenlediğimiz fotoğraf yarışmalarını da Kuşadası’nın tanıtımına katkıda bulunmak için yapıyoruz ve bu noktada da hedefimize ulaştık. Kuşadası’nın en iyi ve en geniş arşivi Odamızda . Kuşadası Ticaret Odası olarak çalışmalarımız ve amacımız Kuşadası’nı turizm de 1. Lige çıkarmak dedi ve ödül alan herkesi kutladı.

Törende daha sonra söz alan Kuşadası Vergi Dairesi Müdürü Hulki Sarıoğlu’da konuşmasında Verginin bütçe içerisinde en büyük paya sahip olduğunu söyledi ve vergileri zamanında tahakkuk ettirmenin önemini vurguladı. Vergi Dairesinin çalışmaları hakkında da bilgi veren Sarıoğlu ödül alan kurumlar ve gelir vergisi mükelleflerini de kutladı.

Konuşmaların ardından ilk 20’ye giren mükelleflere ödülleri takdim edildi. 2012 Mali yılı en yüksek kurumlar vergisinde birinci Diana Otel Yatırımları ve İşletmeciliği A.Ş., ikinci Diana Turizm Otelcilik ve Ticaret Sanayi A.Ş., üçüncü Esen Turizm İşletmeleri ve Sanayi A.Ş. olurken, gelir vergisinde birinci Kadri Çelik, ikinci Gürsel Tonbul, üçüncü Yılmaz Dülger oldu.

Kurumlar Vergisi alanında ilk 20’ye giren diğer üyeler; Kuştur A.Ş., İnceoğlu Otelcilik Turizm İnşaat Taahhüt Ticaret A.Ş., Ada Göz Öz. Sa. Hi. Da. Tr. Gd. İçe. Hy. Tic. San. Ltd. Şti, Kardeşler Boya Ticaret Pazarlama Ltd. Şti., Peninsula Tours Tur. Seyh. Organz. Tic. Ltd. Şti, Yılmazlar Yapı Malz. Paz. Tic. Ltd. Şti., İlayda Turizm ve Tic. Ltd. Şti., 2000 Motorlu Taşıtlar Ticaret ve San.A.Ş., Kuşadası Belediyesi Adabel Büfe ve Restaurant Çay Bahçesi İşletmesi, , Emta Müh. Elekt. Elek. İnş. Tur. Sey. Taa. Tic.San. Ltd. Şti, Arıcı Petrol ve İnş. Tic. Ltd. Şti., Ka.Ce.Su Grup Yapı Tr. Tic. Ltd. Şti., Mer-San İnşaat Ticaret Ltd. Şti., Barış Turizm Seyh. Tic. Ve San.Ltd.Şti, Kısmet Turizm İşl. ve Tic. A.Ş., Arba Otelcilik Turizm ve Ticaret A.Ş., Medlife  Özel Sağlık Hizmetleri Ltd. Şirketine,

Gelir Vergisi alanında ilk 20’ye giren diğer üyeler; Ömer Taylan Sağnak, Ozan Tunbul, Yüksel Dülger, Faik Dülger, Yakup Uzuner, Ali Çallı, Şerife Çabaş, Ümit Vardar, Hüsnü Uçar, Kemal Renda, Mehmet Necip Emgin, Hüseyin Şaban Gürbüz, Devore Peço, Hakan Karakuş, Mehmet Öztürk, Şeyhmus Düken, Gino Pardo’ya da ödülleri takdim edildi.

Kuşadası Ticaret Odası’nda düzenlenen törende, Kuşadası Ticaret Odası III. Ulusal Fotoğraf yarışmasında birinci olan Kamil Subaşı,ikinci Mete Çimen, üçüncü İsmet Danyeli, Mansiyon alan Mehmet Sözer, Refik Karacaoğlu, Sinan Kılıç‘a ödülleri takdim edildi.  Ayrıca törende cesaretleri ve başarılarından dolayı en çok ilgi çeken Çocuk Gözüyle Kuşadası kategorisinde dereceye giren Selin Merve Atlı, Ali Kurt, H. Ege Saygan davetliler tarafından  ayakta alkışlandı.

Kuşadası Ticaret Odası’nda gün boyu süren etkinlikler sergi salonunda, fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilemeye layık görülen eserlerden oluşan serginin gezilmesiyle sona erdi.