İTALYA DELEGASYONU KUŞADASI TİCARET ODASI’NI ZİYARET ETTİ

İtalya’nın Abruzzo bölgesinden, İtalya Konsolos Yardımcısı Dr. Antonio Ionio ve L’Aquila Ticaret Odası Başkan yardımcısı Agostino Del Re’nin içinde bulunduğu  İtalyan delegasyonu Kuşadası Ticaret Odası’nı ziyaret etti ve sektör temsilcileri ile görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Meclis Başkanı Mahmut Öztaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Namık Kemal Daylan, Yönetim Kurulu üyeleri Seydi Yıkılmaz, Macit Demiroğlu ve gıda sektör temsilcileri hazır bulundu.

İtalya’nın Abruzzo bölgesinde ağırlıklı gıda sektöründen oluşan 70 farklı şirketin biraraya gelerek oluşturduğu bir birlik olan POLO’nun  başkanı Amedeo Figliolini, bölge olarak yaptıkları çalışmalarla, ilgili bilgi verdi ve karşılıklı ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmek, farklı pazarlar oluşturmak için burada olduklarını vurguladı. Polo’nun gıda ve gastronomi üzerine oluşturulmuş bir birlik olduğunu, şarap, peynir, şarküteri ve mantar ve mantar çeşitlerini üreten firmalardan oluştuğunu ifade eden Figliolini, özellikle şaraplarının ödüllü ve iyi şaraplar olduğunu, dağlık ve tarıma dayalı bir bölge olduklarını ve şarabın dışında başka ürünlerin de olduğu ifade etti ve hedef pazarlar anlamında ortak çalışmalar yapılabileceğini sözlerine ekledi.

İtalya Konsolos Yardımcısı Dr. Antonio Ionio’nun, İtalyadaki ürünlerin

Türkiye’ye getirilmesi veya Türkiye’deki ürünlerin İtalya’ya gönderilmesi gibi birlikte yapılabilecek işlerin olduğunu, Torino ile İzmir arasında bahse konu faaliyetlerin başlaması için protokol imzalandığını belirttiği ziyarette, L’Aquila Ticaret Odası Başkan yardımcısı Agostino Del Re’de Ticaret Odaları’nın birlikteliği ile bir noktaya gelinebileceğini söyledi ve 2012 yılı itibarıyla iki ülke arasında 12 milyar Euro olan dış ticaret hacminin daha da artırılmasının mümkün olduğunu vurguladı.

İTALYA VE KUŞADASI TİCARET ODALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ

Çok zengin doğası olan Türkiye ve İtalya’nın ortak çalışmalar yapmasının doğru ve önemli olduğunu ve yapılacak olan çalışmalar, raporların gelecekteki ticaret hakkında önemli fikirler vereceğini, karşılıklı olarak ilişkileri geliştirmenin uzun vadede olumlu etkileri olacağını vurguladı.

İtalya delegasyonunu Kuşadası Ticaret Odası’nda ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden ve POLO isimli birlikte yer alan firmaların detaylarının Ticaret Odası üyelerine işbirliği/distribütörlük talebi olarak duyurulabileceğini söyleyen Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’da konuşmasında, bölgemizin turizm bölgesi olduğunu, Kuşadası’na gelen İtalyan turist sayısının ise düşük olduğunu belirtti ve karşılıklı işbirliği çerçevesinde Abruzzo bölgesinden de Kuşadası’na turist beklediklerini ifade etti.

İTALYAN KONSOLUSLUĞUNDAN VİZE SÖZÜ

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan ziyarette, Yunanistan Konsolosluğu ile iyi ilişkiler çerçevesinde, Oda üyelerine uzun süreli  vize alınabildiğini belirtti ve aynı ilişkileri İtalya Konsolosluğu ile de gerçekleştirmek istediklerini söyledi ve İtalya Konsolos Yardımcısı Dr. Antonio Ionio’da böyle bir çalışma içine girmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti ve Kuşadası Ticaret Odası ile turizm ve ticareti geliştirici her türlü çalışmanın içinde yer almak istedi.

Ziyaretin sonunda İtalya Heyeti Başkan Serdar Akdoğan’a Ticaret Odası ve bölgelerini anlatan kitaplar ve üzerinde İtalya yazan hatıra para hediye etti.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’ın da flama, tanıtım CD’si ve incir hediye ettiği ve Kuşadası Ticaret Odası’ndan, Ticaret Odaları aracılığıyla karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi konusunda fikir birliği içinde ayrılan heyet, aynı günün akşamı şarap tadımı ve yemekte Kuşadası Ticaret Odası yetkilileriyle tekrar biraraya geldi.