TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

─░TALYA DELEGASYONU KU┼×ADASI T─░CARET ODASI’NI Z─░YARET ETT─░

─░talya’n─▒n Abruzzo bölgesinden, ─░talya Konsolos Yard─▒mc─▒s─▒ Dr. Antonio Ionio ve L’Aquila Ticaret Odas─▒ Ba┼čkan yard─▒mc─▒s─▒ Agostino Del Re’nin içinde bulundu─ču  ─░talyan delegasyonu Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’n─▒ ziyaret etti ve sektör temsilcileri ile görü┼č al─▒┼čveri┼činde bulundu.

Ziyarette, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, Meclis Ba┼čkan─▒ Mahmut Özta┼č, Yönetim Kurulu Ba┼čkan Yard─▒mc─▒s─▒ Nam─▒k Kemal Daylan, Yönetim Kurulu üyeleri Seydi Y─▒k─▒lmaz, Macit Demiro─člu ve g─▒da sektör temsilcileri haz─▒r bulundu.

─░talya’n─▒n Abruzzo bölgesinde a─č─▒rl─▒kl─▒ g─▒da sektöründen olu┼čan 70 farkl─▒ ┼čirketin biraraya gelerek olu┼čturdu─ču bir birlik olan POLO’nun  ba┼čkan─▒ Amedeo Figliolini, bölge olarak yapt─▒klar─▒ çal─▒┼čmalarla, ilgili bilgi verdi ve kar┼č─▒l─▒kl─▒ ekonomik ve ticari ili┼čkileri geli┼čtirmek, farkl─▒ pazarlar olu┼čturmak için burada olduklar─▒n─▒ vurgulad─▒. Polo’nun g─▒da ve gastronomi üzerine olu┼čturulmu┼č bir birlik oldu─čunu, ┼čarap, peynir, ┼čarküteri ve mantar ve mantar çe┼čitlerini üreten firmalardan olu┼čtu─čunu ifade eden Figliolini, özellikle ┼čaraplar─▒n─▒n ödüllü ve iyi ┼čaraplar oldu─čunu, da─čl─▒k ve tar─▒ma dayal─▒ bir bölge olduklar─▒n─▒ ve ┼čarab─▒n d─▒┼č─▒nda ba┼čka ürünlerin de oldu─ču ifade etti ve hedef pazarlar anlam─▒nda ortak çal─▒┼čmalar yap─▒labilece─čini sözlerine ekledi.

─░talya Konsolos Yard─▒mc─▒s─▒ Dr. Antonio Ionio’nun, ─░talyadaki ürünlerin

Türkiye’ye getirilmesi veya Türkiye’deki ürünlerin ─░talya’ya gönderilmesi gibi birlikte yap─▒labilecek i┼člerin oldu─čunu, Torino ile ─░zmir aras─▒nda bahse konu faaliyetlerin ba┼člamas─▒ için protokol imzaland─▒─č─▒n─▒ belirtti─či ziyarette, L’Aquila Ticaret Odas─▒ Ba┼čkan yard─▒mc─▒s─▒ Agostino Del Re’de Ticaret Odalar─▒’n─▒n birlikteli─či ile bir noktaya gelinebilece─čini söyledi ve 2012 y─▒l─▒ itibar─▒yla iki ülke aras─▒nda 12 milyar Euro olan d─▒┼č ticaret hacminin daha da art─▒r─▒lmas─▒n─▒n mümkün oldu─čunu vurgulad─▒.

─░TALYA VE KU┼×ADASI T─░CARET ODALARI ARASINDA ─░┼×B─░RL─░─×─░

Çok zengin do─čas─▒ olan Türkiye ve ─░talya’n─▒n ortak çal─▒┼čmalar yapmas─▒n─▒n do─čru ve önemli oldu─čunu ve yap─▒lacak olan çal─▒┼čmalar, raporlar─▒n gelecekteki ticaret hakk─▒nda önemli fikirler verece─čini, kar┼č─▒l─▒kl─▒ olarak ili┼čkileri geli┼čtirmenin uzun vadede olumlu etkileri olaca─č─▒n─▒ vurgulad─▒.

─░talya delegasyonunu Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’nda a─č─▒rlamaktan mutluluk duyduklar─▒n─▒ ifade eden ve POLO isimli birlikte yer alan firmalar─▒n detaylar─▒n─▒n Ticaret Odas─▒ üyelerine i┼čbirli─či/distribütörlük talebi olarak duyurulabilece─čini söyleyen Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan’da konu┼čmas─▒nda, bölgemizin turizm bölgesi oldu─čunu, Ku┼čadas─▒’na gelen ─░talyan turist say─▒s─▒n─▒n ise dü┼čük oldu─čunu belirtti ve kar┼č─▒l─▒kl─▒ i┼čbirli─či çerçevesinde Abruzzo bölgesinden de Ku┼čadas─▒’na turist beklediklerini ifade etti.

─░TALYAN KONSOLUSLU─×UNDAN V─░ZE SÖZÜ

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan ziyarette, Yunanistan Konsoloslu─ču ile iyi ili┼čkiler çerçevesinde, Oda üyelerine uzun süreli  vize al─▒nabildi─čini belirtti ve ayn─▒ ili┼čkileri ─░talya Konsoloslu─ču ile de gerçekle┼čtirmek istediklerini söyledi ve ─░talya Konsolos Yard─▒mc─▒s─▒ Dr. Antonio Ionio’da böyle bir çal─▒┼čma içine girmekten mutluluk duyacaklar─▒n─▒ ifade etti ve Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ ile turizm ve ticareti geli┼čtirici her türlü çal─▒┼čman─▒n içinde yer almak istedi.

Ziyaretin sonunda ─░talya Heyeti Ba┼čkan Serdar Akdo─čan’a Ticaret Odas─▒ ve bölgelerini anlatan kitaplar ve üzerinde ─░talya yazan hat─▒ra para hediye etti.

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan’─▒n da flama, tan─▒t─▒m CD’si ve incir hediye etti─či ve Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’ndan, Ticaret Odalar─▒ arac─▒l─▒─č─▒yla kar┼č─▒l─▒kl─▒ i┼čbirli─činin geli┼čtirilmesi konusunda fikir birli─či içinde ayr─▒lan heyet, ayn─▒ günün ak┼čam─▒ ┼čarap tad─▒m─▒ ve yemekte Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ yetkilileriyle tekrar biraraya geldi.

á á