KUŞADASI TİCARET ODASI III. ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLARI AÇIKLANDI

KUFSAD ( Kuşadası Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği ) desteği  ile Kuşadası Ticaret Odası tarafından yapılan Çocuk Gözüyle Kuşadası- Büyük Gözüyle Ege temalı III. Ulusal Fotoğraf Yarışmasını (Kalbim Ege’de Kaldı) kazanan eserler açıklandı.

Ulusal bazda üçüncüsü düzenlenen ve bu yıl geleceğin tacirleri çocukların da dahil olduğu yarışmaya yüzlerce eser katıldı ve katılan eserler jüri üyeleri tarafından tek tek incelenerek dereceye giren fotoğraflar seçildi.

Kalbim Ege’de Kaldı- Büyük Gözüyle Ege temalı yarışmada Aydın’dan Kamil Subaşı katıldığı eserle birinci olurken, Denizli’den Mete Çimen ikinci, İzmir’den İsmet Danyeli üçüncü oldu. Sinan Kılıç, Refik Karacaoğlu ve Mehmet Sözer’in mansiyon aldığı yarışmada 50 eser de sergilemeye layık görüldü.

Kalbim Ege’de Kaldı - Çocuk Gözüyle Kuşadası kategorisinde ise Kuşadası’ndan katılan Ali Kurt, Selin Merve Atlı, H. Ege Saygan ödül almaya hak kazandı.

Fotoğraf sanatçıları İbrahim Demirel, Merih Akoğul, TFSF Yönetim Kurulu ikinci başkanı ve İzmir Fotoğraf Sanatı derneği ve Dokuz Eylül Üniversitesi Fotoğraf  Bölüm Başkanı Beyhan Özdemir,

, Fotoğraf sanatçısı ve eğitmeni Nilay İşlek, KUFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Aslan, Başkan Yardımcısı Oğuz Nusret Bilik, Kuşadası Ticaret Odası Disiplin Kurulu Üyesi ve Fotoğrafçı Cem Arslan’ın jüri üyesi olduğu ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu temsilcisi Zafer Gazi Tunalı’nın denetimindeki yarışmaya, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonunun da katkı ve duyuruları ile yurdun dört bir yanından katılım sağlandı.

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da oldukça yoğun ilgi gören ve Ulusal bazda yapılan yarışmanın Kuşadası’na ilginin artmasına da katkıda bulunduğunu belirten Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; Kuşadası Ticaret Odası’nın gelenekselleşen fotoğraf yarışmasının bu yıl çocukları da unutmadığını belirtti ve “geleceğin tacirleri olan çocuklarımızı da yarışmaya dahil ederek, Kuşadası’nı bir de onların gözüyle görmek istedik” dedi.

Katılımın çok fazla olması ve Türkiye’nin her köşesinden, Kuşadası ve bölgemizle ilgili fotoğraflar gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren başkan Akdoğan; Aynı zamanda Kuşadası’nın tanıtımı ve fotoğraf bankamız için de önem taşıyan yarışmamızda derece alanları kutluyorum.” Dedi.

Kuşadası Ticaret Odası III Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri, 12 Kasım’da düzenlenecek törenle verilecek ve aynı gün sergilenmeye değer bulunan eserlerden oluşan sergi açılacak.

SERGİLEMELER:

Melike EREN (2)                      Aydın